Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Aleš Fende

Restavracija 1906

Verjame, da je treba vsako jed, ki jo postavi na krožnik, dvigniti na najvišjo raven kakovosti.

O chefu

Uživa v izzivih visoke kuhinje in postavlja visoke standarde.

Svojo ljubezen do kuhinje goji že od otroštva. Navdušenje nad kuhanjem se je začelo v mamini kuhinji, kjer je občudoval njeno spretnost pri pripravi okusnih jedi. Za svoj deseti rojstni dan je prejel otroško kuharsko knjigo, kar je samo še okrepilo njegovo zanimanje za kuhanje. Že takrat je vedel, da bo nekoč postal poklicni kuhar.

Najljubša jed
Gobe

Suhe, sveže ali vložene. Gobji umami okus popolnoma dvigne nivo jedi.

Najljubša sestavina
Sol in poper

Ključni sestavini, ki hrani odpirata dušo.

Srednjo šolo je Aleš zaključil v Radovljici in se takoj zatem zaposlil v kuhinji. Kariero je začel v restavraciji na Brdu pri Kranju, nadaljeval nedaleč stran v restavraciji Brioni v Kranju, nato v Garden Village na Bledu ter v Radisson Blu Plaza v Ljubljani. Vsaka ekipa, v kateri je delal, mu je nudila ogromno znanja, ki ga je vsrkaval kot spužva. Aleš si je vedno želel kuhati na visokem nivoju, zato ni iskal dela v preprostejših gostilnah. Vsak izziv ga je le še podžgal, zato je z veseljem sprejemal vse bolj zapletene naloge. V Restavraciji 1906 je začel pod okriljem chefa Jureta Kordeža ter po njegovem odhodu prevzel vlogo glavnega chefa.

Chef Aleš Fende
Foto: arhiv Restavracija 1906
»Dobro ni dovolj dobro, mora biti odlično.«

Chef Aleš Fende verjame, da je treba vsako jed, ki jo postavi na krožnik, dvigniti na najvišjo raven kakovosti. Prepričan je, da dobro ni dovolj dobro, in da se morajo vse komponente na krožniku združiti v popolno simfonijo okusov, da bi zadovoljile zahteve gostov. Zato spodbuja svojo ekipo, da sledi njegovemu sloganu in vztraja pri visokih standardih, s katerimi dosežejo odličnost v kuhinji.

mesna jed
Foto: Matic Lipar, arhiv Restavracija 1906

Delati v sožitju

Trajnostna kuhinja je nekaj, o čemer se v zadnjih letih veliko govori. Aleš se strinja, da bi morala biti osnova vsakega kuharja. Smiselno uporabiti vse sestavine, ničesar ne zavreči, delati v sožitju s svojim okoljem in ljudmi, delati ekonomično in hkrati odlično.

V nepredvidljivih in neobičajnih kombinacijah njegova ustvarjalnost najbolj zaživi. Največja nagrada in pohvala zanj je zadovoljen nasmeh gosta, ko predenj postavi svoj krožnik.

Foto: Domen Bizjak, arhiv Restavracija 1906

MICHELIN GUIDE 2023

Restavracija chefa

Restavracija 1906

Na prestižni butični lokaciji z bogato tradicijo ter s fantastičnim pogledom na Blejsko jezero se v Hotelu Triglav Bled nahaja Restavracija 1906.

Preberite več