Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Blaž Derlink

Vila Planinka

Je kot raziskovalec. S srcem in dušo fokusiran na to, kar počne. Njegove jedi ne potrebujejo velikih besed.

O chefu

Prisega na preprostost, ki fascinira.

Že od malega je po antikvariatih brskal, bral, kupoval in zbiral kuharske knjige. Najboljše so bile vedno tiste, na katerih so bili vidni odtisi dela. Po končani srednji gostinski in turistični šoli je veliko potoval, preizkušal nove, drugačne okuse, sedel pri mizah priznanih svetovnih kuharjev in užival v kombinacijah hrane in vina. Pridno je stažiral pri najboljših chefih, eksperimentiral in srkal znanje na vsakem koraku. Od doma je prinesel zdrav in odgovoren odnos do narave, do vsega, kar človek pridela in naredi z rokami. Največji izziv vidi na prostem, kjer se ponuja ekstremno veliko možnosti za ustvarjanje, a da bi jih videli, moramo kdaj splezati tudi na drevo in pogledati z drugega zornega kota.

Najljubša jed
Bela čokolada s pehtranom in jogurt

Priljubljena kombinacija, ki v svojem bistvu združuje to, kar sem bil, in to, kar je še pred mano.

Najljubša sestavina
Maslo

Saj veste, kako pravijo: “It’s all about butter!”

Tradicionalne slovenske recepte kombinira z drznimi tehnikami z vsega sveta. Žene ga mladostni entuziazem, opira pa se na bogate mednarodne izkušnje.

Tako vam bo v Vili Planinki s ponosom postregel izjemno zanimivo kombinacijo sirovih štrukljev z dashijem iz jezerskega zeliščnega čaja ali pa baba ghanoush z jezersko zelenjavo. Verjame v trenutni navdih in pravi, da so roke najboljši kuharski pripomoček. Zato spontani jedilniki nastajajo tudi med jutranjim obiskom lokalnih ponudnikov in sprehodom skozi gozd. Pestra paleta nabranih sestavin ponuja nešteto možnosti za ustvarjanje.

Blaž Derlink
Foto: Suzan Gabrijan
Polna restavracija srečnih ljudi v meni sprošča adrenalin v všečni kombinaciji z endorfinom – hormonom sreče. To me navdihuje. To je moja svoboda!

Blaž Derlink raje kot sebe v ospredje postavlja svoje delo. V Vilo Planinko gostov ne privablja s spektakularnimi kulinaričnimi predstavami. Prisega na preprostost, ki fascinira.

Jed Blaža Derlinka
Foto: Suzan Gabrijan

Tradicija s funky prezentacijo

Kljub svoji mladosti je Blaž v kuharskih vodah že skoraj 20 let. Tiho in pozorno je opazoval, se učil in sprva študiozno pristopal h kulinariki. Potem pa odkril in se navdušil nad konceptom »neo bistro«, ki najbolj celovito povzema njegovo zadržanost in stremljenje k preprostemu, drugačnemu, neznanemu.

Navdušujejo ga zgledi, kot je Christian F. Puglisi, in restavracije, kot sta Bistro Septime in French Laundry. Čeprav se v francoski kuhinji počuti domače, ve, da je najboljše, kar lahko svetu ponudi, to, iz česar izhaja. To, kar je on sam, se jasno izraža tudi na njegovih krožnikih, ki jih samozavestno streže tudi največjim svetovnim foodijem v restavraciji Butičnega hotela Vili Planinka 5* na Jezerskem.

Zato ni naključje, da je skupaj s tesnim sodelavcem in prijateljem sommelierjem Markom Korenom navdušil tudi najstrožje gurmanske novinarje. Med kar nekaj priznanimi imeni sta tudi urednik za potovanja pri Le Figaro, Yan Bernard-Guilbaud, in urednica časopisa La Repubblica, Nicholetta Longhi, ki sta Vilo Planinka priporočila kot destinacijo, zaradi katere je vredno obiskati Slovenijo.

Foto: Suzan Gabrijan

MICHELIN GUIDE 2023

Restavracija chefa

Vila Planinka

Restavracija butičnega hotela Vile Planinka je dolgo pričakovan odgovor na povpraševanje ljubiteljev vrhunske kulinarike.

Preberite več