Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Boštjan Pavli

Restavracija Harfa

Ustvarjalec dnevnih kosil na višji ravni svojim gostom tedensko pripravlja menije z novo ponudbo vrhunskih jedi.

O chefu

Rad ima dinamično delo, ki ga v kuhinji ne (z)manjka. In rad dela s hrano.

Kuharstvo ga preprosto veseli. Ker ni klasično in enolično delo. V kuhinji je namreč ogromno akcije. Začne se že ob pol šestih zjutraj, ko Boštjan začne mesiti kruh. Sledi priprava sladic, vmes pripeljejo sveža živila, na delo pride njegova ekipa, Boštjan pa že načrtuje nove menije. Tiste, ki bodo na voljo en teden. Potem se celotna ponudba zamenja. Da lahko gostom, ki se vračajo, ponudijo nove jedi. Sveže, sezonske, drugačne. Tako se Boštjanove kuhinje nikoli ne naveličajo.

Najljubša jed
Testenine s paradižnikom in baziliko

Preprosta jed, pri kateri ni treba komplicirati in jo lahko vedno ješ.

Najljubša sestavina
Čokolada

Peče ogromno tort – s čokolado, ki pa ni nujno le sladica.

Že v osnovni šoli sta z bratom kuhala, da sta si zapolnila čas, ko so bili starši še v službi. Pravi, da je veselje do kuhanja podedoval po mami, ki zelo dobro kuha. Zato se je po osnovni šoli odločil za ljubljansko Gostinsko šolo, ki jo je končal z odliko in se takoj po zaključku zaposlil v znani restavraciji JB. Pri chefu Janezu Bratovžu je ostal in se kalil celih štirinajst let, nato pa z ženo Vesno odprl Restavracijo Harfa v Ljubljani in si tako izpolnil dolgoletne sanje.

Boštjan Pavli
Foto: Aleš Fevžer, arhiv Restavracija Harfa
»Nekaj je talenta, potem pa se vse nadgrajuje. Kot pri športu. Učiš se celo življenje.«

Na področju kulinarike se namreč veliko dogaja. Menjajo se trendi, tehnike, postavitve krožnikov. Tako kot se menjajo surovine v naravi in sestavine na krožnikih. Za kreacijo krožnika je treba imeti nekaj občutka. Boštjan se ravna po barvah, vsake malo, in teksturah, vedno doda nekaj hrustljavega. »Nekaj me mora pritegniti,« pove o kreiranju novih jedi. Proces zahteva svoj čas, saj uspejo mogoče šele v četrtem ali petem poskusu. Sicer pa je pristaš prvinskih okusov, domačih sestavin in sezonske kuhinje. Jedem pa vedno doda svojo osebno noto – tisto piko na i, ki zgolj poudari osnovni okus.

Kulinarika Restavracija Harfa
Foto: Aleš Fevžer, arhiv Restavracija Harfa

S slovenskimi gosti nimam slabih izkušenj, čeprav se dnevno zamenja ogromno gostov.

V Restavraciji Harfa je 80–90 % domačih gostov, predvsem poslovnežev. Da so zadovoljni in da se ne naveličajo, Boštjan skrbi s tedensko menjavo celotnih jedilnikov, od predjedi, juh, mesnih, ribjih in vegetarijanskih glavnih jedi pa do sladic.
Zase pravi, da ima drugačen koncept razmišljanja, ker sta restavracijo z ženo postavila od začetka in ne prevzela že utečenega posla. Lokaciji in ciljni skupini primerno sta jo tudi fizično razdelila na dva dela. Eden je namenjen dnevnim kosilom, drugi pa poslovnim kosilom z večhodnim menijem. To odlično funkcionira, novi posli se sklepajo, zadovoljni gostje pa se redno vračajo.
»Brez žene in osebja ne bi bilo, kar je,« Boštjan odkrito poda priznanje tudi svoji ekipi, ki sledi njegovi viziji ter pomaga z idejami in delom. Sinova pa ne gresta po njegovi poti. Vsaj zaenkrat. A Boštjan ponosno pove, da ima mlajši fantastičen okus: »Nekoč je v neki restavraciji trdil, da na krožniku ni pravi paradižnik. Ko ga je zavrnil, je natakar priznal, da je »iz vrečke«.«

Foto: Arhiv Restavracija Harfa

Restavracija chefa

Restavracija Harfa

Moderna poslovna restavracija z vrhunsko hrano.Moderna poslovna restavracija z vrhunsko hrano.

Preberite več