Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

David Žefran

Restavracija Milka

Navdih za nove krožnike črpa tudi iz ostankov v kuhinji.

O chefu

Skrben izbor surovin, spoštovanje narave in podpiranje regionalne skupnosti ter odraz letnih časov na krožniku.

David navdih za nove krožnike črpa iz spominov, okolice, sezonskih surovin ter ostankov v kuhinji. Prav ostanki v njem prebudijo ples domišljije, ki rodi zanimive jedi, hkrati pa poskrbi, da skoraj ni odpadka. Nanj pa so vplivale tudi kuharske knjige, kot so French Laundry Thomasa Kellerja, Relæ Christiana F. Puglisija in Frantzén Björna Frantzéna. Zanj je pomembno, da gost v restavraciji uživa in da krožniki kljub tehnični dovršenosti ne izgubijo substance in okusnosti.

Najljubša jed
Je nima

Ta je odvisna od dneva in energije. Včasih prija obara, včasih mehiški taco.

Najljubša sestavina
Kislina

Naj bo citronska, malična ali laktična. Hrano oživi, ji da svežino in živahnost.

Zanimanje za kuhanje je izrazil že proti koncu osnovne šole, vendar ga je družina spodbudila k vpisu na splošno gimnazijo. Kuhanje je ostalo v ozadju, dokler ni med študijem sociologije pričel z delom v Kavarni Tiskarni. Tam je razvil svoje prve recepte za burgerje in se ponovno navdušil nad kuhanjem. Pot ga je zanesla v ljubljanski EK Bistro, kjer je začel kot slaščičar, nato pa napredoval do položaja glavnega kuharja. Sledilo je delo v restavraciji Luda, zatem v Ateljeju, prvi ljubljanski restavraciji, ki je prejela Michelinovo zvezdico. Svoje kuharske veščine in znanje je izpopolnjeval tudi v restavraciji Frantzén v Stockholmu, ki se ponaša s tremi Michelinovimi zvezdicami. Tam je David dodobra spoznal ključen pomen osredotočenosti na izkušnjo gosta in gostoljubje.

Chef David Žefran
Foto: Lana Špiler, arhiv Restavracija Milka
»Izkušnja mora odražati čas in prostor.«

Dobra hrana in postrežba sta osnovi. Prenos idej in občutkov predstavlja tisto neotipljivo stvar, ki naredi izkušnjo gosta posebno, nepozabno. Skrben izbor surovin, spoštovanje narave in podpiranje regionalne skupnosti ter odraz letnih časov na krožniku in v kozarcih – vse to prispeva k celoti. Iti korak naprej, da naredimo izkušnjo še boljšo, je tisto, kar nas žene vsak dan.

Jed v Restavraciji Milka
Foto: Lana Špiler, arhiv Restavracija Milka

Prva Michelinova zvezdica že po treh mesecih delovanja

V letu 2022 je začel z novo zgodbo, ki je že po treh mesecih postala uspešnica. Na novo je postavil prenovljeno restavracijo Milka. Manj kot tri mesece po odprtju ji je z ekipo že prislužil prvo Michelinovo zvezdico.

Za Davida so značilne delavnost, natančnost, direktnost in zvestoba. V kuhinji si želi delati dobro ter biti v oporo svojim zaposlenim. Želi jim ponuditi prostor za izražanje mnenj in spodbujanje ustvarjalnosti ter jim omogočiti, da uresničijo svoje potenciale.

Foto: Lana Špiler, arhiv Restavracija Milka

MICHELIN GUIDE 2023

Restavracija chefa

Restavracija Milka

Restavracija ob jezeru, ki je že v prvem letu svojega delovanja pridobila Michelinovo zvezdico.

Preberite več