Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Davorin Verlič

City Terasa Maribor

Goreč samouk, ki pod Pohorje prinaša okuse morja.

O chefu

Chef Davorin Verlič je predan vrhunskim sestavinam in njihovim zgodbam, okusom, barvam in oblikam, ki mu dajejo neskončne možnosti ustvarjanja.

Davorina zanima moderna kuhinja s pridihom domačnosti. Uživa v pripravi hrane in kreacijah, sledi novitetam in, kar se mu zdi posebno pomembno, predaja znanje mlajšim generacijam. Najraje pripravlja ribje jedi. Zagovarja kvaliteto pred kvantiteto, zato boste na njegovih krožnikih našli samo vrhunske sestavine.

Najljubša jed
Brancin v soli

Ker je tako okus ribe najbolj pristen.

Najljubša sestavina
Maslo

Maslo zaokroži in doda strukturo in okus jedi.

Po končani gostinski šoli je najprej nabiral znanje v domači ptujski gostilni Šegula, kjer je začel s pomivanjem posode in lupljenjem krompirja. Vmes je z zanimanjem opazoval pripravo jedi in se učil veščin svojih mentorjev. Na skrivaj je prebiral in požiral znanje iz kuharjevega zvezka z recepti in načini priprave a la carte jedi. V prostem času je vadil kuhanje in se na pamet učil postopkov priprave in kulinaričnih tehnik.

Pri rosnih dvajsetih mu je bilo ponujeno mesto šefa kuhinje. Je samouk, ki se je priprave večine jedi, ki jih ustvarja danes, naučil sam. Zaveda se, da vrhunska jed v ozadju skriva trud celotne ekipe, kakovostne in sveže sestavine, usklajene okuse in strukture ter pravilno pripravo.

Chef Davorin Verlič
Foto: arhiv City Terasa Maribor
»Pravijo, da ni vse zlato, kar se sveti, kakor tudi ni vse, kar je videti lepo na krožniku, okusno.«

Vrhunski krožnik je zmes različnih komponent, tako odličnih sestavin in pozorne priprave, ki pa mora biti začinjen s ščepcem kreativnosti.

jed Davorija Verliča
Foto: arhiv City Terasa Maribor

Okus po morju

Chef Davorin se je v petem nadstropju, kjer domuje restavracija City Terasa, s pogledom na mesto Maribor, reko Dravo in Pohorje, posvetil pestri ponudbi morske hrane. Sveže ribe, školjke, škampi, predvsem pa jastogi, kraljujejo na meniju. Poigrava se tudi s kombinacijo morskih okusov in okusov bližnjega Pohorja ter spoji celo jadranskega jastoga s pohorskimi jurčki.

Uživa tudi v pripravi mesnih jedi, ki nastajajo izključno iz najboljšega mesa ekološke vzreje. Rad poseže tudi po govedini Angus ali Kobe iz Japonske.

Foto: arhiv City Terasa Maribor

MICHELIN GUIDE 2023

Restavracija chefa

City Terasa Maribor

Prepustite se gurmanskim užitkom z edinstvenim razgledom na mesto Maribor.

Preberite več