Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Izidor Kržišnik

Restavracija Landerik

Tiha voda, ki premika bregove predvidljivega v kulinariki.

O chefu

Svež veter, ki dobrote slovenskih kmetij vzdiga na novo raven.

Izidor Kržišnik ima glavo, polno sijajnih idej, v kateri snuje jedi, ki gostom še dolgo ostanejo v spominu. Pridelke lokalnega okolja na krožnikih predstavi na sodoben, svež način, a z veliko spoštovanja do tradicije. Je ljubitelj prvinskih okusov lokalno pridelanih sestavin in uživa v obujanju in prirejanju klasik.

Kot eno izmed svojih uspešnic izpostavi goveje ličnice na polenti trdinki ter ročno narejene raviole s sirom Tolminc v treh vlogah – v polnilu raviolov, kremasti omaki in hrustljavi čipki. Gostje so bili tako navdušeni, da so v restavraciji porabili kar dva hlebca tega sira s kmetije Gugala na teden.

Najljubša jed
Jedi na žlico

Spominjajo ga na otroštvo.

Najljubša sestavina
Artičoka

Ker je zanimiva za obdelavo, kar zahtevna, iz nje pa se da narediti veliko različnih stvari.

Znanje je nabiral na Azurni obali pri chefu Mauru Colagrecu iz restavracije Mirazur s tremi Michelinovimi zvezdicami ter pri vrhunskem chefu, ki kraljuje v restavraciji Strelec na Ljubljanskem gradu, Igorju Jagodicu. Bil je celo pomočnik v televizijski resničnostni oddaji Gostilna išče šefa z Binetom Volčičem.

Chef Izidor Kržišnik
Foto: arhiv Restavracija Landerik
»Brez timskega dela ni uspeha.«

Temelj za uspeh sta spoštovanje in sodelovanje v ekipi. Z dialogom in pozitivno naravnanostjo ekipa skupaj premaguje zaplete in situacije, skupaj ustvarja novitete in le skupaj premika bregove predvidljivega v kulinariki.

mesna jed
Foto: arhiv Restavracija Landerik

Šmorn na tisoč in en način

V Landeriku se je Izidor specializiral tudi za šmorn, najpomembnejšo jed restavracije.

Pravi, da je naredil že ogromno različnih kombinacij in težko izbere, kateri mu je bil najbolj všeč. Zdi pa se mu, da je bil to tisti, ki so ga v restavraciji poimenovali malinovec. Za šmorn uporablja prav posebno krušno moko, mleto na kamen, razvil pa je tudi malce poseben postopek priprave.

Foto: arhiv Restavracija Landerik

MICHELIN GUIDE 2023

Restavracija chefa

Restavracija Landerik

Dedkov šmorn in ostale domače jedi iz skoraj izključno domačih sestavin.

Preberite več