Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Jakob Pintar

TaBar

Chef, ki je že davno sklenil, da noče biti samo posnemovalec, temveč samosvoj ustvarjalec.

O chefu

Jakob Pintar ustvarja nove in oživlja pozabljene jedi v sozvočju z letnim časom in prostorom, iz katerega prihaja.

Že kot otrok je Jakob Pintar vedel, da hoče biti kuhar. Po gostinski šoli se je v želji po izpopolnjevanju odpravil čez mejo. Najprej je stažiral pri Gordonu Ramsayu v Londonu, nato v pariški restavraciji L’Atelier de Joël Robuchon z dvema Michelinovima zvezdicama. Pravi, da je v Franciji prestopil prvo stopničko v svoji karieri. Po vrnitvi domov in enoletnem delu v ljubljanskem Smrekarjevem hramu ga je spet poklicala tujina. Tokrat na nam gastronomsko bližnji Dunaj v restavracijo Steirereck, k Heinzu Reitbauerju. Tudi ta izkušnja ga je navdušila in jo sam vidi kot drugo stopničko. Naslednja je sledila ob vrnitvi v Slovenijo, ko je prevzel mesto chefa v ljubljanski restavraciji TaBar.

Najljubša jed
Ni nikoli ista.

Spreminja se glede na letni čas in navdih.

Najljubša sestavina
Vedno druga.

Tudi pri sestavinah je enako kot pri jedeh, najljubša mu je tista, ki ga v tistem trenutku najbolj pritegne.

Mladi chef ustvarja nove in oživlja pozabljene jedi, ob tem pa rad poseže po nenavadnih sestavinah, ki jih gosti zelo dobro sprejemajo. Vsako jed pripravi v lastni izvedbi in po nareku letnega časa. Če boste njegov slavni lardo naročili poleti, bo postrežen drugače kot pozimi. Enako je tudi z drugimi jedmi na meniju.

Chef Jakob Pintar
Foto: Suzan Gabrijan, arhiv TaBar
»Ko dobim idejo, stopim korak nazaj in potem še enkrat dobro razmislim. Tako počasi gradim svojo lastno identiteto.«

Chef Jakob Pintar se vsakega krožnika loti natančno in premišljeno, rad pa pobrska tudi med pozabljenimi slovenskimi dobrotami.

Solata
Foto: Suzan Gabrijan, arhiv TaBar

Fina hrana v sproščenem okolju

Chef Jakob Pintar se naslanja na širši prostor, v katerem je doma. To je prostor, ki se razteza med Alpami in Sredozemljem in je podvržen letnim časom. Odkriva slovensko zgodovino in reinterpretira jedi.

Danes se zdi, da je bil Jakob ustvarjen za TaBar. Z njegovim prihodom leta 2017 se je tam začela simfonija, ki še traja. Fina hrana v sproščenem okolju, fun dining, je tisto, kar Jakoba navdušuje in mu daje zagon.

»Naj bo ta nagrada pomembna spodbuda na poti do enega najbolj prepoznavnih imen slovenske gastronomske scene,« so zapisali v Gault&Millau 2020 in mu podelili nagrado Mladi talent 2020.

Foto: Suzan Gabrijan, arhiv TaBar

MICHELIN GUIDE 2022

Restavracija chefa

TaBar

Drugačni protokoli, drugačna glasba, drugačni prti, drugačna postrežba. V kravati ali bolj ležerno.

Preberite več