Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Jure Tomič

Ošterija Debeluh

Vztrajnost in talent sta državnega prvaka v sommelierstvu in svetovnega v pripravi testenin pripeljala na vrh slovenske kulinarike.

O chefu

Jure je izjemen talent, ki je brez formalne kuharske izobrazbe, a z veliko volje že pri 21 prevzel kuhinjo v družinskem obratu.

Po živilski šoli bi moral prevzeti očetovo pekarno, a ga je usoda zanesla med sommelierje. Postal je državni prvak in začel spoznavati tiste prave ljudi, ki so ga navdihovali, znane slovenske chefe in vinarje. Potoval je po svetu, jedel in se učil. Kmalu je spoznal, da je čas za izziv: dokazati se s trdim delom in kreativnostjo v svoji restavraciji.

Najljubša jed
Domače jajce, pečeno na oko, z ocvirki

Na njegovem jedilniku že od otroštva tudi po dvakrat na dan.

Najljubša sestavina
Krškopoljski prašič s krompirjem

Avtohtoni lokalni surovini, ki ponovno pridobivata na veljavi.

»Chefi smo le češnja na torti, bistvo je v surovinah. Ni jih potrebno veliko niti ne preveč mrcvariti, da pripraviš nekaj odličnega,« meni Jure. Ker je iskal mednarodno potrditev, da lahko iz preprostih, a izvrstnih lokalno pridelanih živil Posavja ustvari vrhunski krožnik, se je pred leti udeležil Barillinega svetovnega prvenstva v pripravi testenin. In zmagal z uporabo mladega kozjega sira ter bučnega olja, cvetov in prahu. Tako se je prepričal, da njegova formula kombinacije inovativnosti, drznosti, kakovosti deluje. To dokazuje tudi prestižno priznanje Gault&Millau Slovenija, ki ga je razglasilo za chefa prihodnosti 2020.

Jure Tomič
Foto: Dean Dubokovič, arhiv Ošterija Debeluh
Nikoli nisem pozabil, od kod prihajam. Zato spoštujem lokalno tradicijo in kakovost surovin.

Pri surovinah nikoli ne varčuje in vedno hoče le najboljše. Najde jih v okolici Brežic, v regiji Posavje, ki je poznana po krškopoljskem prašiču, račkah, postrvih iz reke Krka, bučnem olju, mlečnih izdelkih, sadju iz integrirane pridelave. Sodeluje s Kmečko zadrugo Sevnica, ker posreduje informacije o rejcu živali in njeni prehrani. Le tako lahko skozi kreativen proces, ki vključuje nekaj eksperimentiranja, ustvari kulinarični presežek, ki ga zna spojiti s pravim vinom. To cenijo njegovi redni gostje, ki prihajajo iz različnih držav.

Debeluh krožnik
Foto: Dean Dubokovič, arhiv Ošterija Debeluh

Dobre hrane je povsod dovolj. A v restavracijo prideš na dogodek, na katerem sta pomembna gostoljubje in osebni pristop

»Izstopajoče gostoljubje Jureta in njegove ekipe je duša restavracije,« je združenje JRE v letu 2019 utemeljilo nagrado za najboljši servis v Ošteriji Debeluh. »Servis se prične z dober dan in konča z nasvidenje. In če chef naredi iz sebe blagovno znamko, je še kako prav, da pozdravi goste. Zame je najlepši občutek, ko so zadovoljni, ko mi hočejo osebno čestitati in se z mano fotografirati. Tega ne odtehta noben denar, zato nisem nikoli zgolj kalkuliral, koliko bom zaslužil. Dober krožnik je le del dogodka, ki ga hoče gost doživeti v tvoji restavraciji. Poudarek mora biti na njegovem celovitem dobrem počutju,« pravi Jure.

Za prijeten osebni pristop do gostov skrbi tudi njegova mama in nekateri jo zahtevajo že ob rezervaciji. »Mama bo?« sprašujejo, Jure pa pove, da se nekateri ob njej kar stopijo. V izjemno podporo mu je v kuhinji brat, ki je njegova desna roka. Strast je tista, ki jih vodi pri delu, ki pa je več kot le – delo. »Vse se vrti okrog njega, célo moje življenje, vsi dogodki, tudi družba. Ko me sosedje povabijo na zabavo, se obremenjujejo s tem, kaj naj mi postrežejo. Vendar nisem snob, pač pa zelo preprost človek. Zadovoljen sem že z domačo endivijo.«

Foto: Dean Dubokovič, arhiv Ošterija Debeluh

MICHELIN GUIDE 2022

Restavracija chefa

Ošterija Debeluh

Eden najobetavnejših slovenskih chefov ustvarja hrano za dušo, telo in popoln užitek.

Preberite več