Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Kristian Zule

Stara gostilna

V svoji mladosti drzen, odgovoren in dovršen chef, ki ne skriva svojih ambicij.

O chefu

Kristian Zule - Kiki je leta 2021 postal najmlajši slovenski chef, nagrajen z Michelinovim priznanjem. Čeprav se zdi sramežljiv, je odločen, odgovoren in inovativen pri ustvarjanju svojih krožnikov.

Njegova kuhinja temelji na ustvarjalnem preoblikovanju kulinarične preteklosti lokalnega okolja. S kakovostnimi in sezonskimi sestavinami na podlagi avtentične tradicije ustvarja prihodnost. Zaveda se, kako pomemben je krog dobaviteljev, saj je in vedno tudi bo, glavna zvezda kuhinje – sestavina. Gostu želi ponuditi le najboljše, kar premore narava v danem trenutku.

Najljubša jed
Čokolino

Ker je enostaven, energetsko bogat, neizogiben v obdobju intenzivnega razvoja, in ima bojda supermoči.

Najljubša sestavina
Trenutni navdih

Izbere, kar je v harmoniji z njegovim počutjem, zelo rad pa spaja sestavine, ki po mnenju večine ne sodijo skupaj.

Kristianova kuharska pot se je začela v srednji šoli za gostinstvo in turizem v Ljubljani. Tam je vedno izstopal. S šestnajstimi leti se je odpravil na pot piljenja kuharskih veščin v restavracijo Cubo v Ljubljani. Ker ni skrival svojih ambicij po vlogi chefa restavracije, se mu je hitro ponudila priložnost v Stari gostilni v Piranu. Razumel je vizijo lastnice, jo interpretiral na svojstven način in začel graditi novo zgodbo.

Chef Kristian Zule
Foto: arhiv Stara gostilna
Dobra hrana in prehrana je zame nenehna pustolovščina, pri čemer je ključno tveganje, kontekst in spomin, ker na koncu šteje le: »ali je bilo dobro?«

Kljub fokusu na lokalnem je njegovo raziskovalno igrišče praktično ves svet. Pri ustvarjanju svetovljanskih krožnikov se zaveda tudi pomena celostne izkušnje. Poleg hrane je pomembna tudi vinska spremljava in izbira drugih pijač, ambient in postrežba. Le, če je vse to v harmoniji, je kulinarično doživetje popolno.

jed
Foto: Dean Dubokovič, arhiv Stara gostilna

Gradi popolno kulinarično izkušnjo za vsakega gosta

V kuhinji ne popušča in ne dopušča površnosti. Zato so njegovi krožniki vedno dovršeni – popolnoma taki, kot si jih je naslikal v mislih. Navdušuje se nad naravnimi procesi fermentacije in shranjevanja živil. Sam poskrbi za vlaganje ali sušenje, prav tako se sam posveča pripravi redukcij. Zato se lahko tudi pozimi na njegovih krožnikih bohotijo okusi poletja, ko je Mediteran najlepši.

Neprestano je v iskanju novih okusov in na preži za novimi butičnimi ponudniki surovin ter sestavinami, ki ga navdihujejo ter doprinašajo k njegovemu znanju. Največji izziv mu je slediti trendom, hkrati pa jih tudi poustvarjati po svoje, pritegniti s svojo drugačnostjo. Alergičen je na kopiranje idej, saj pravi, da je vsak krožnik kuharjev podpis, ki ga ni težko prepoznati. Rad se igra z okusi in sestavinami, še najraje pa razbija stereotipe, ko harmonično spaja tiste, ki po mnenju večine ne sodijo skupaj.

Gosta želi navdušiti, osupniti, zanj ustvariti edinstveno kulinarično doživetje, o katerem bo še dolgo pripovedoval svojim prijateljem in znancem. Vendar pa ob tem pripomni, da za uspešno zgodbo stoji mnogo več kot le talent chefa. Pomembna je podpora odlične ekipe, transparentnost, trdo delo, veliko odrekanja in navsezadnje ljubezni do kulinaričnega ustvarjanja.

Foto: Dean Dubokovič, arhiv Stara gostilna

MICHELIN GUIDE 2022

Restavracija chefa

Stara gostilna

Le korak od vrveža na piranski rivi, in veliko korakov stran od klasične obmorske ponudbe.

Preberite več