Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Leon Pintarič

Gostilna Rajh

Chef iz Prekmurja, ki vztraja, da naj bo hrana preprosta in naravna. Ker je to edino prav!

O chefu

Leon Pintarič odkriva, oživlja in ohranja tradicijo svoje prababice, ter ji vdihuje sodoben pridih.

Mladi chef je peta generacija Rajhovih v kuhinji. Z veseljem se posveča raziskovanju starih družinskih receptov ter jih z natančnostjo in spoštovanjem do dediščine posodablja ter ponuja gostom v osveženi in privlačni podobi. Leta 2020 je prevzel vodenje kuhinje v domači Gostilni Rajh v Bakovcih.

Najljubša jed
Pravi dunajski zrezek

Preprosto in okusno.

Najljubša sestavina
Bučno olje

Sestavina, brez katere ne gre, od predjedi do sladic.

Rodil se je v gostilniški družini in zato že v osnovni šoli začel s prvimi kuharskimi koraki, ko je pomagal staršem v gostilni. Sledil je svoji strasti in se vpisal na srednjo gostinsko šolo. Nato se je podal na Dunaj, kjer se je kalil v prestižnih restavracijah, kot sta Fabios z odličnim chefom Christophom Brunnhuberjem, in Steirereck. Slednja je že nekaj let okrašena z dvema Michelinovima zvezdicama.

Tam je pridobil dragocene izkušnje, naučil se je reda in discipline, kar je vsekakor obogatilo njegov kuharski slog. Kljub bogatim izkušnjam, ki jih je prejel v tujini, se je vedno zavedal svojih korenin in se želel pridružiti kolektivu domače gostilne.

Chef Leon Pintarič
Foto: Dean Dubokovič, arhiv Gostilna Rajh
»Nimamo samo zgodovine, ampak tudi prihodnost.«

Leon pravi, da je pomembno, da spoštujemo svojo zgodovino in tradicijo, a se zaveda, da je pred nami tudi prihodnost, ki pa jo ustvarjamo sedaj. Drugače, ampak v sozvočju. Intenzivno prepletanje tradicionalnih in sodobnih jedi je njegova največja želja in največji izziv. Na krožnikih si želi več lahkotnosti in svežine, ob tem pa se ne bi rad izneveril tradiciji.

jed v Gostilni Rajh
Foto: Dean Dubokovič, arhiv Gostilna Rajh

Nadarjen kuharski talent

Leon inspiracijo črpa tudi, ko se sprehaja ali kolesari ob reki Muri. Tam posluša, kaj mu govori narava. Tam se spomni, kje živi in kaj ga obdaja, zato pri svoji kuhi vedno posega po lokalnih sestavinah. Navdušen je nad obujanjem zelo starih receptov, njegov cilj pa je, da se gost pri njih počuti čim bolj sproščeno in da mu v spominu ostane okus, ki ga je doživel v njegovih jedeh. Glede na okolje, iz katerega izhaja, ni presenečenje, da zelo rad uporablja bučno olje. Tega najraje kombinira v predjedeh.

Leta 2021 je bil prepoznan kot mladi talent s strani Gault&Millau Slovenija. Njegova gostilna Rajh je bila v letih 2020, 2021, 2022 in 2023 nagrajena z Michelinovim priznanjem “Bib Gourmand”, kar je zanj izjemen dosežek in potrditev trdega dela ter strasti do kulinarike.

Foto: Dean Dubokovič, arhiv Gostilna Rajh

MICHELIN GUIDE 2023

Restavracija chefa

Gostilna Rajh

Najznamenitejše jedi Prekmurja.

Preberite več