Nastavitve zasebnosti

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.  

Boljša izkušnja za vas

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Kakovostnejša vsebina

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Ne zamudite novih vsebin

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim
Zapri obvestilo, s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse zgornje namene.

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Marko Magajne in Marko Vršič

Galerija okusov

Več glav več ve! Več idej, več eksperimentiranja, bolj drzne jedi.

O chefu

Oba Marka, Marko Magajne in Marko Vršič, v Galeriji okusov skrbita za pravo gastronomsko razstavo, kjer namesto v okvirjih ustvarjata na krožnikih.

Dalj časa v Galeriji okusov ustvarja Marko Magajne, čigar strast do kuhanja sta zanetili mama in babica. Izkušnje je pridobival z odličnim chefom Igorjem Jagodicem v Vili Bled, pa tudi v Restavraciji Strelec na ljubljanskem gradu. To ga je zaznamovalo in izoblikovalo. Prisega na moderen pristop in se nagiba k lokalnim sestavinam, a v spogledovanju s sodobno kulinariko seže tudi dlje. Rad poseže tudi po divjih dobrotah, ki jih velikokrat nabira sam. Od bolj klasičnih pa tudi do marjetic, cvetov češenj, regrata in praproti.

Najljubša jed
Težko jo je izbrati

Vsaka jed je po svoje dobra.

Najljubša sestavina
Maslo

Oba chefa prisegata na maslo, ker verjameta, da vdahne jedi dušo.

Za kuhanje se je Marko Vršič navdušil že pri rosnih desetih letih. Kuhar je bil namreč tudi njegov stric. Po končani šoli je delo začel v gostilni Pec, kjer je od lastnika Lovra Visočnika pridobil ogromno znanja. Ne le o gostinstvu, tudi o pridelavi lastnih živil na vrtu, kar je Marka prav prevzelo. Z velikim zanosom je nadgrajeval znanje, nato pa v Galeriji okusov razigral jedilnik in celotno ekipo. Energični Marko Vršič jedem dodaja svojo osebnost, ustvarjalnost in inovativnost.

Chefa Marko Magajne in Marko Vršič
Marko Vršič in Marko Magajne
Foto: arhiv Galerija okusov
Everything is better with butter.
Marko Magajne

Marko Magajne je po besedah kulinaričnih kritikov mladi inovativni talent, ki očara s svežim pristopom in poskrbi, da je doživetje nepozabno: “Domiselni pozdravi iz kuhinje so najava ognjemeta prefinjenih pa tudi drznih kombinacij združevanja tradicionalne slovenske kuhinje s sodobnimi chefovskimi prijemi.”

krožnik v Galeriji okusov
Foto: Rok Deželak, arhiv Galerija okusov

Med odkrivanjem novih sestavin in spajanjem nenavadnih okusov

Ambiciozna chefa v harmoniji ustvarjata drzne kreacije in nenavadne kombinacije. A ne strinjata se vedno in takoj. Kdaj pride z idejo na plano prvi, kdaj drugi, a do končnega izdelka gresta skupaj. Medsebojno dogovarjanje in vzajemno eksperimentiranje. Najsi bo na mesnem, ribjem ali vegetarijanskem krožniku. Na primer rezine konfitiranega vrata, vložena gorčična semena z medom, peteršiljev vafelj in penjena juha peteršilja. Ali pa ocvrt file soma v koruzni tapenadi s pivom in pečenimi vršički hmelja. Lahko pa pečena zelena v lastnem soku z orehi, želejem gin tonika, sokom stebelne zelene in orehovim oljem. Ne ustavita se niti pri sladkih krožnikih, belo čokolado postrežeta s hrenom, satjem, pirejem črnega jabolka, timijanom in cvetnim prahom.

Goste očarata s svežim pristopom in jih popeljeta na prijetno sodobno kulinarično popotovanje.

Foto: Rok Deželak, arhiv Galerija okusov

Restavracija chefa

Galerija okusov

Najbolje jo opiše kar njeno ime – Galerija okusov. Drzni, drugačni, sveži in opojni se vrstijo eden za drugim ter vabijo k uživanju.

Preberite več