Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Marko Magajne

Galerija okusov

Obožuje odkrivanje novih sestavin in spajanje nenavadnih okusov v drzno kulinarično doživetje.

O chefu

Skupaj s kreativno ekipo skrbi za pravo gastronomsko razstavo, kjer namesto v okvirjih ustvarja na krožnikih.

Njegovo strast do kuhanja s sta zanetili mama in babica. Izkušnje je pridobival z odličnim chefom Igorjem Jagodicem v Vili Bled, pa tudi v Restavraciji Strelec na Ljubljanskem gradu. To ga je zaznamovalo in izoblikovalo. Zadnje desetletje ustvarja v Galeriji okusov.

Prisega na moderen pristop in se nagiba k lokalnim sestavinam, a v spogledovanju s sodobno kulinariko seže tudi dlje. Rad poseže po divjih dobrotah, ki jih velikokrat nabira sam. Od bolj klasičnih pa tudi do marjetic, cvetov češenj, regrata in praproti.

Najljubša jed
Je nima

Vsaka jed je po svoje dobra.

Najljubša sestavina
Maslo

Je sestavina, ki vsaki jedi da dušo.

Marko Magajne je človek mirne narave. Uživa v skrbnem izbiranju pridelkov lokalnih kmetij. Prisega na filozofijo zero waste, nič odpadkov. Obožuje odkrivanje novih sestavin in spajanje nenavadnih okusov v drzno kulinarično doživetje.

Chefa Marko Magajne
Foto: Rok Deželak, arhiv Galerija okusov
»Vse je boljše z maslom.«

Marko je po besedah kulinaričnih kritikov mladi inovativni talent, ki očara s svežim pristopom in poskrbi, da je doživetje nepozabno: “Domiselni pozdravi iz kuhinje so najava ognjemeta prefinjenih pa tudi drznih kombinacij združevanja tradicionalne slovenske kuhinje s sodobnimi chefovskimi prijemi,” so zapisali v vodniku Gault & Millau za leto 2021.

krožnik v Galeriji okusov
Foto: Rok Deželak, arhiv Galerija okusov

Srčnost in predanost

Nekdanji kuharski reprezentant je predan eksperimentiranju, najsi bo na mesnem, ribjem ali vegetarijanskem krožniku. Na njih se znajdejo na primer rezine konfitiranega vrata, vložena gorčična semena z medom, peteršiljev vafelj in penjena juha peteršilja. Ali pa ocvrt file soma v koruzni tapenadi s pivom in pečenimi vršički hmelja. Lahko pa pečena zelena v lastnem soku z orehi, želejem gin tonika, sokom stebelne zelene in orehovim oljem. Ne ustavi se niti pri sladkih krožnikih. Belo čokolado postreže s hrenom, satjem, pirejem črnega jabolka, timijanom in cvetnim prahom.

Goste očara s srčnim in svežim pristopom ter jih popelje na prijetno, sodobno kulinarično popotovanje.

Foto: Rok Deželak, arhiv Galerija okusov

MICHELIN GUIDE 2023

Restavracija chefa

Galerija okusov

Najbolje jo opiše kar njeno ime – Galerija okusov. Drzni, drugačni, sveži in opojni se vrstijo eden za drugim ter vabijo k uživanju.

Preberite več