Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Mitja Humar

Gredič

Chef najde kulinarični navdih tudi v razgledu iz Brd.

O chefu

Chef Mitja Humar je človek na misiji.

Kariero je pognala strast, saj je kuhinji predan že od rane mladosti, odločitev pa je dokončno zapečatil, ko je študij gradbeništva zamenjal za kuhalnico. Pri delu ga najbolj motivira iskanje novih kombinacij okusov in sestavin, ki odsevajo vrednote in tradicijo briške regije ter Gredičeve restavracije.

Najljubša jed
Krača iz peči

V družinskem krogu najraje poje kračo, saj je ljubitelj enostavnih, a okusnih tradicionalnih slovenskih jedi.

Najljubša sestavina
Jajca

Ker jih lahko uporablja na 101 način.

Osredotoča se na okuse narave, ki jih najde povsod od domačega praga, kjer rastejo Gredičeva zelišča, pa vse do koder seže razgled iz Brd – na eni strani do morja, na drugi do alpskih vrhov. Pri tem ves čas ostaja radoveden in išče inovativne pristope pri pripravi jedi. Mitja je v prostem času tudi oljkar in sadjar, zato te sestavine vedno rad vključuje v svoje ustvarjanje.

Chef Mitja Humar
Foto: Matic Grmek, arhiv Gredič
»Kuhinja za vse.«

Pri ustvarjanju menijev vedno zasleduje vizijo priprave svežih, kakovostnih, sezonskih jedi, brez težav pa prisluhne potrebam in željam gostov, saj bi bilo ob porastu različnih diet škoda, da ljudje z določenimi omejitvami ne bi mogli okusiti vrhunske kulinarike. Ob tovrstnih prilagoditvah chef Mitja čim bolj ohranja svoj stil, predvsem pa bistvo, to je postreči gostu vrhunski krožnik. Pravi, da ni lepšega občutka, kot je tisti, ko prideš iz kuhinje in ti gost reče, da je bila to najboljša večerja, kar jih je do sedaj doživel.

jed v restavraciji Gredič
Foto: Matic Grmek, arhiv Gredič

Navdih črpa iz okolja in zgodovinskih vplivov

Chef Mitja Humar uživa v sodelovanju in ceni svoje sodelavce. Rad poudari, da kuhinja ni samo chef, temveč je za dobre rezultate in zadovoljstvo gostov potrebna dobro uigrana in motivirana ekipa. Pri vsakem sodelavcu spodbuja njegove najboljše lastnosti in spretnosti, končni rezultat pa so dovršeni in okusni krožniki.

Briška neokrnjena narava s svojimi darovi chefu nudi neizčrpen vir navdiha pri pripravi kulinaričnih doživetij. Nežne mediteranske vplive kombinira z močnejšimi kontinentalnimi okusi, bogato slovensko zapuščino pa začini s ščepcem mednarodnih okusov, ki so k nam prišli tekom stoletij.

Vse te odlike so prispevale k številnim priznanjem na področju kulinarike, piko na i pa predstavlja uvrstitev Restavracije Gredič v Michelinov vodnik. Je prva briška restavracija, ki je dobila to priznanje.

Foto: Matic Grmek, arhiv Gredič

MICHELIN GUIDE 2022

Restavracija chefa

Gredič

Gredič vzame sapo. Z markantnostjo, razgledom, ki se razprostira čez slikovite vinograde in ponudbo, v kateri nežni mediteranski vplivi srečajo močne kontinentalne okuse.

Preberite več