Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Tadej Dolinar

Restavracija Altrokè

Prisega na sezonske surovine, navdušujejo pa ga okusi Istre in Mediterana.

O chefu

Drzen pri kreiranju okusov in oblikovanju krožnikov.

Chef Tadej Dolinar zagovarja spoštljivost do tradicije in domače pridelanih surovin, navdih za svojo kuhinjo pa išče tako na potovanjih kot v domači okolici. Prisega na sezonske surovine, navdušujejo pa ga predvsem okusi Istre in Mediterana.

V kuhanje se je zaljubil med zaključevanjem srednje medijske šole, kar se pozna pri estetiki krožnikov, ki jih ustvarja. Poleg drznega videza skrbi tudi za drzne okuse. Njegova filozofija je predstaviti vsako sestavino v najboljši luči in pri tem ohranjati čim več pristnosti. Verjame v povezanost z lokalnimi proizvajalci.

Najljubša jed
Domača gostilniška telečja pečenka

V njem prebudi občutek domače topline.

Najljubša sestavina
Sezonska zelenjava z domačega vrta za hišo

Boljše se ne da dobiti.

Izobraževanje je po srednji medijski šoli nadaljeval na Višji gostinski šoli v Ljubljani. Nekajmesečno pripravništvo je opravil na Portugalskem, pri chefu Arnaldu Azevedu v restavraciji Villa Foz, kjer sveti ena Michelinova zvezdica. Tri leta se je kalil v Gostilni Kunstelj pri chefinji Maji Buden, sedaj pa že več let ustvarja v restavraciji Altrokè.

chef Tadej Dolinar
Foto: arhiv Restavracija Altrokè
»Ustvarjalnost v kuhinji nas poganja, da dajemo znova in znova vse od sebe.«

Chef Tadej Dolinar verjame v ustvarjalnost na vseh področjih življenja, najbolj pa pusti domišljiji prosto pot ravno v kuhinji. In tam da od sebe vse. Le, ko damo vse od sebe, zadovoljimo goste in sebe, pravi.

sladica
Foto: arhiv Restavracija Altrokè

Igriva ustvarjalnost

Ustvarjalnost ga žene k stalnemu razmišljanju o hrani in njenem kombiniranju. Znova in znova odkriva nove okuse in nove domače istrske sestavine, ki jih na moderne načine preoblikuje v zanimive jedi.

Rezultat chefove ustvarjalnosti je tudi pogosta menjava krožnikov v stalni ponudbi in pa igrivo eksperimentiranje pri ponudbi kosil. Tu si privošči tudi kombinacije sestavin, ki na prvi pogled morda ne sodijo skupaj. Tako je nekoč nastal krožnik, na katerega je Tadej še posebej ponosen. Na krožniku je namreč kombiniral krvavice, svinjske uhlje in škampe.

Foto: arhiv Restavracija Altrokè

MICHELIN GUIDE 2023

Restavracija chefa

Restavracija Altrokè

Kjer v središču Ljubljane diši po okusih Istre.

Preberite več