Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Tomaž Sovdat

Restavracija Mangrt

Pod alpskimi vršaci, navdahnjen z lokalnimi živili in razsvetljen s svetovnimi okusi, ustvarja chef Tomaž.

O chefu

Navdahnjen z lokalnimi živili in razsvetljen s svetovnimi okusi.

Chef Tomaž Sovdat se je že pri šestih letih odločil, da bo kuhar. Za zgled sta mu bili obe noni, pa tudi mama, ki je bila natakarica, in oče, ki je delal salame. Končal je kuharsko šolo v Tolminu, nato delal v bovških gostilnah in se kaj kmalu odpravil preko meje. V Italiji se je preizkušal v več restavracijah. Začel je pri Comskem jezeru, nadaljeval pa v Milanu in tudi v Dolomitih. Italija ga je navdušila, saj se je prvič odmaknil od golažev, jote in čevapčičev, ter uzrl svet tisočerih možnosti.

Najljubša jed
Suši

Obožuje neverjetni okus te kompleksne in hkrati preproste jedi.

Najljubša sestavina
Sir

V okolju, kjer zorijo vrhunski siri, je izbira najljubše sestavine lahka.

Ko se je vrnil v Slovenijo je najprej brusil kuharske veščine v ljubljanski Gostilni As, nato pa za tri leta odšel v eno in edino,danes z dvema Michelinovima zvezdicama nagrajeno Hišo Franko. Iz Kobarida se je vrnil v Bovec in prvič začel ustvarjati lastno zgodbo. Kot šef kuhinje je v Dobri vili ostal sedem let, nato pa obrnil še en list.

V Logu pod Mangrtom sta Tomaž in njegova žena Yuki odprla Restavracijo Mangrt.

Chef Tomaž Sovdat
Foto: arhiv Restavracija Mangrt
»Ne glede na vse je še vedno najpomembnejši okus vsake jedi. «

Tomaž Sovdat rad odkriva različne pristope, živila in prakse, a na koncu je okus tisti, ki pove, ali je šlo eksperimentiranje v pravo smer.

jed Tomaža Sovdata
Foto: arhiv Restavracija Mangrt

Domačnost in toplina

Nikoli ni povsem zadovoljen z narejenim, zato rad išče nove pristope. Obenem je dovolj samozavesten, da ga mnenje drugih ne zmede, predvsem pa je sam sebi najstrožji kritik. Za svojo kulinariko pravi, da je preprosta in kreativna. Navdihe črpa iz tradicionalnih živil, ki jih oblikuje in obdeluje po svoje.

Sedaj skupaj s svojo Yuki ustvarja v dvesto let stari gostilni s poudarkom na lokalnih sestavinah, ki jih Tomaž začini z lastno kreativnostjo. Poudarja, da si želi izkoristiti vse dragocenosti območnih surovin, svoje znanje pa dopolnjuje z znanjem in izdelki mladih, bližnjih in daljnih sosedov. Bistveno mu je, da gostje občutijo domačnost in toplino, ki jo tako zelo ceni.

Foto: Restavracija Mangrt

Restavracija chefa

Restavracija Mangrt

Pod mogočno goro deluje vrhunska kuhinja z zanimivo zgodbo.

Preberite več