Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Biodinamična pridelava – igra občutka in časa

 

Tri obdobja

»Moja zgodba z vinom obsega tri obdobja. Vsako je bilo ključno,« pove Zmago Petrič, lastnik vinske kleti Guerila, medtem ko v kozarec nataka rebulo.

Pozorno oko takoj opazi nekoliko globljo barvo in rahlo, simpatično motnost. Predvsem pa navduši cvetica, ki ne skriva, da pripada rebuli, hkrati pa ji ponudi redko pestrost in dehteč karakter. Ne, tako dobrih in dišečih rebul ni veliko! Da je pridelana po biodinamičnih principih, je nedvomno eden ključev za njeno kakovost in samosvoj karakter. Ni pa edini.

Pokušina z Zmagom poteka v degustacijskem prostoru z enkratnim razgledom. Spodaj v dolini se izmenjujejo polja in majhna strnjena naselja Vipavske doline, pobočja si delijo zeleni gozdovi in vinogradi, v ozadju se dviguje Nanos. Moderna, večnadstropna vinska klet Guerila stoji na eni najvišjih točk vasi Planina. Arhitekti so poskrbeli, da se je prav lepo zlila z okolico. Razgled na Vipavsko dolino in vina s karakterjem – nič čudnega, da je nova vinska klet postala obvezni obisk za vinoljube, pa tudi za podjetja, ki želijo predstaviti svoj nov izdelek na posebnem mestu.

Vinska klet Guerila
Foto: Arhiv Guerila

Vino ne sme imeti napak, četudi kletariš sonaravno

»Biodinamična in sonaravna pridelava vina je zahtevna, zahteva drugačen pristope dela, stalen nadzor in predvsem potrpljenje. Sem zagovornik preciznih okusov, vino ne sme imeti napak, četudi kletariš sonaravno.«

Zmago Petrič
Foto: Arhiv Guerila

Zmago

Govori počasi, premišljeno, njegove besede imajo težo, filozofsko podstat človeka, ki opazuje stvari in življenje okrog sebe ter razmišlja. Le redko sodi, stvari raje sprejema takšne, kot so. Čeprav je poslovnež, se zdi, da so njegove odločitve v vinogradu in v kleti prej rezultat intuicije, vere v dobro delo, kot pa skrbno načrtovanega scenarija, podprtega s kopico laboratorijskih analiz.

Okusite še več!

Spoznavajte zgodbo slovenske gastronomije. Odkrivajte lokalne posebnosti kulinarike in vina.

Preberite več