Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Butična restavracija visoko nad tlemi

 

Večerja na zajli

Ste že kdaj okušali vrhunske jedi nad vrhovi gora? V objemu Kamniško-Savinjskih Alp se gondole smučišča Krvavec občasno spremenijo v majhne butične restavracije. Med vožnjo nad prepadnimi stenami do štiri osebe uživajo v večerji s štirimi hodi in prekrasnim razgledom.

Združena ponudnika, Dvor Jezeršek in Gostilna Krištof, pripravljata zares inovativno kulinarično doživetje. Odvija se med spodnjo in zgornjo postajo žičnice, ki sicer prevaža smučarje na smučišče Krvavec. Rekreacijsko turistični center Krvavec je od Ljubljane oddaljen le 25 kilometrov, smučišče pa se poleti prelevi v Poletni park Krvavec, ki ponuja aktivna in zabavna doživetja.

Za Večerjo na zajli gondole spremenijo v udoben in svečano urejen ambient. Take so odlična priložnost za romantično večerjo v dvoje ob soju sveč s prečudovitim razgledom ali pa za druženje s prijatelji, ki bo še dolgo ostalo v spominu.

večerja na zajli
Foto: Večerja na zajli

Panoramska vožnja …

Ko prispete na spodnjo postajo žičnice, vam ob vstopu v gondolo postrežejo aperitiv in vroče okrepčilo. Ker menije sezonsko menjajo, lahko pričakujete različne sezonske juhe, od jesenskih bučnih, tudi bolj posebnih sadno – bučnih, do spomladanskih zeliščnih juh. V vročem poletju pa vroče okrepčilo lahko zamenja kaj hladnega in osvežilnega, kot je paradižnikova juha s pestom.

Okrepčilo in aperitiv vas pospremita na prvo panoramsko vožnjo v večeru, nato pa na zgornji postaji sledi hladni uvod v treh dejanjih. Tri zanimive predjedi, eno mesno, drugo ribjo in tretjo zelenjavno, vam postrežejo kar v prozornih kroglah.

Zadnji dvig, slabih 1000 metrov višine, poteka ob glavni jedi, ki vam jo postrežejo na spodnji postaji. Pred povratkom v dolino vas čaka še postanek na vrhu vaše poti, v koči Sonček. Med sladkanjem s Krištofovo sladico vam večer popestri nastop folklorne skupine iz bližnjih Cerkelj. Doživetje traja približno tri ure.

Foto: Večerja na zajli

... in vrhunska gastronomija.

Za Večerjo na zajli sta združila moči dva gostinska ponudnika. Gostinstvo Jezeršek slovi po inovativno zasnovanih in brezhibno izpeljanih dogodkih. Gostilna Krištof se posveča modernim kulinaričnim pristopom, ki slonijo na prepletanju slovenske tradicije in svetovnih gurmanski novosti. Celotna filozofija temelji na sezonsko svežih sestavinah v kombinaciji s širokim izborom slovenskih vin.

Okusite še več!

Spoznavajte zgodbo slovenske gastronomije. Odkrivajte lokalne posebnosti kulinarike in vina.

Preberite več