Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Doživetja vin in piv podravske dežele na drugačen način

 

Degustacije v temi

Ste kdaj že okušali vino ali pivo v popolni temi? Takrat ju začutite čisto drugače. Popolna tema pomaga, da vzorec ne le okušate, ampak tudi globoko začutite.

Ptuj je najstarejše slovensko mesto, ki že od nekdaj slovi po odličnih vinih in vinski tradiciji. Tu so že Rimljani, menda pa tudi Kelti pred njimi, pridelovali vino. Svojo vinsko pravljico so nadaljevali tudi po tem, ko se je Ptuj iz antičnega prelevil v srednjeveško mesto in je na griču nad njim zrastel grad. Pod gradom so nekoč – ne ve se natančno, kdaj – zgradili rov. Sedaj vas vabijo, da vanj tudi vstopite, in to s prav posebnim namenom.

kozarec vina v rovu
Foto: arhiv TuRA Ptuj

Vinska degustacija

V rovu lahko vino začutite na čisto nov način. Popolna tema pomaga, da naše brbončice delajo še močneje, zato vonjamo in okušamo veliko bolje kot med klasičnimi degustacijimi. Po vinskem zemljevidu odličnih lokalnih vin z bližnjih območij, to so Mestni Vrh, Slovenske gorice, Haloze in Jeruzalemsko-Ormoške gorice, vas bo vodil strokovno podkovan degustator. Ob poglobljenem zaznavanju okusov, arom in vonjev boste spoznavali tudi zgodovino in zgodbe Ptuja.

Med senzoričnim popotovanjem vam bo na dušo, poleg vina, pihala tudi tematsko naravnana nežna avtorska glasba. Ta pripomore k intenzivnejšemu okušanju.

Foto: Stanko Kozel, arhiv TuRA Ptuj

Pivska degustacije

V soju baterijskih lučk vas bodo pospremili v degustacijski prostor, nato pa bodo tudi te ugasnile. Pivo v popolni temi vam odpre novo paleto okusov in vonjev. Omamen vonj pristnega haloškega kraft piva bo v rovu pod ptujskim gradom razvajal vaše čute. Interaktivno in doživljajsko pokušanje piv izvajata Dejan in Monika iz Pivovarne Frizi.

V prijetno ohlajenem rovu, kjer je stalna temperatura 13°C, vam bodo postregli s petimi različnimi stili kraft piv in s prigrizki. Presta s soljo za vegetarijance ter presta s soljo in ocvirki za vse ostale. Poleg pokušanja na vodenem doživetju spoznavate arome, zgodbice o pivu in zgodovino pivovarstva na Ptuju, ter tudi širše.

Obe degustaciji vam odpreta vrata v neznani svet, kjer namesto oči delujeta vonj in okus. Kar naenkrat se vam bo odprla široka paleta različnih arom. Na popotovanje v temo se lahko prijavite samostojno v enem izmed razpisanih terminov, doživetje pa je na voljo tudi za zaključene skupine.

Okusite še več!

Spoznavajte zgodbo slovenske gastronomije. Odkrivajte lokalne posebnosti kulinarike in vina.

Preberite več