Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Družabna kulinarika na ulicah in trgih

 

Odprta kuhna

Priljubljena kulinarična tržnica Odprta kuhna od pomladi do jeseni prinaša nova okusna doživetja od blizu in daleč. Ob sončnih petkih jo lahko obiščete v prestolnici, občasno pa gostuje tudi na trgih drugih slovenskih mest.

Ob sprehodu med stojnicami lahko na svežem zraku uživate v barvitosti ulične prehrane z vseh koncev sveta, lokalnih in regionalnih specialitetah, sodobnih mojstrovinah ter osvežilnih pijačah in napitkih. Odprta kuhna je kulinarična tržnica na prostem, na kateri bo vsak našel nekaj zase. Raznoliki ponudniki z vseh koncev Slovenije tam ponujajo odlične jedi in napitke, ki popestrijo hitro malico, družinsko kosilo ali večerni zmenek.

kulinarična ponudba na prostem
Foto: Odprta kuhna

Odprta kuhna ima za sabo že vrsto uspešnih sezon, njenim obiskovalcem pa se je od leta 2013, ko se je projekt začel, predstavilo že več kot 300 ponudnikov z vseh koncev Slovenije. Domačini in turisti so petkovo Odprto kuhno v Ljubljani kaj kmalu vzljubili, razveselijo pa se je tudi v drugih krajih po Sloveniji. V preteklih sezonah je vesela karavana obiskala trge v Slovenj Gradcu, Kopru, Celju, Novi Gorici, Vipavi, Novem mestu in na Ptuju.

Kakovost, ustvarjalnost in izvirnost

Že od vsega začetka se organizatorji pri izbiri ponudnikov osredotočajo na tri kriterije. Ključna je seveda kakovost, takoj za njo ustvarjalnost pri oblikovanju ponudbe ter njena predstavitev. Pomembno je tudi, da je nabor jedi in pijač edinstven ter da na Odprto kuhno ponudnik prinese nekaj novega. Želijo si le najboljše, pa naj gre za tradicionalno slovensko kulinariko, klasike poulične prehrane ali ponudbo jedi z vseh koncev sveta. Kar nekaj priljubljenih ponudnikov na Odprti kuhni sodeluje že vrsto let, vsako sezono pa medse z veseljem sprejmejo tudi nove.

Foto: Odprta kuhna

Trajnostna naravnanost

Odprta kuhna je zavezana trajnostni naravnanosti. S pozitivnim zgledom spreminja navade obiskovalcev in ponudnikov, vsako leto pa koncept okolju prijazne tržnice še nadgradi. Že leta na Odprti kuhni vestno ločujejo odpadke in pri tem obiskovalce ozaveščajo o odgovornem ravnanju, ki ga lahko prenesejo v svoj vsakdan. Ponudniki strežejo jedi in pijačo v povratni ali biorazgradljivi embalaži, ob koncu dneva pa vse neporabljene sestavine in jedi prevzame združenje Slovenska filantropija in jih razdeli pomoči potrebnim.

nazdravljanje Odprti kuhni
Foto: Odprta kuhna

Dobimo se na Odprti kuhni

Odprta kuhna je v prestolnici postala sinonim za petkova sproščena druženja, naj si bo ob hitrem kosilu s sodelavci ali pa s skupino prijateljev, ki ob dobrih jedeh in pijači skupaj pozdravijo vikend. Lačni ali le radovedni, Odprto kuhno preprosto morate doživeti!

Okusite še več!

Spoznavajte zgodbo slovenske gastronomije. Odkrivajte lokalne posebnosti kulinarike in vina.

Preberite več