Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info
Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.
Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info
Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.
Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info
Odkrivajte slovensko Istro malo drugače. Okusite jo! Košarica istrskega zajtrka ne skriva le okusnih domačih dobrot iz lokalnega okolja, temveč tudi vstopnice za pristna doživetja in obisk znamenitosti.
Uravnotežen zajtrk vam da moč za raziskovanje naravnih, kulturnih in kulinaričnih zakladov slovenske Istre, ob tem pa poklepetate še z domačini. Zaupali vam bodo svojo zgodbo in vas popeljali po svojem koščku Istre.
Istrski zajtrk si lahko privoščite na dva načina. Po predhodnem naročilu vam zajtrk postrežejo na terasi v Hiškah slovenske Istre ali pa vam ga dostavijo v okoliške nastanitve, ki so vključene v projekt. Gre za različne tipe butičnih vil z bazeni, hiš, zgrajenih v istrskem stilu, ali za zasebne apartmaje z rustikalno noto. Prijetno okolje, kjer je obilen zajtrk še bolj slasten. Zaradi njegove obilnosti in raznovrstnosti, ga lahko celo razdelite na dva obroka in imate še prigrizek na poti.
Izbirate lahko med klasičnim in vegetarijanskim istrskim zajtrkom. Oba sta sestavljena iz dobrot lokalnih kmetovalcev slovenske Istre. Osnova je istrski kruh, tradicionalno pečen iz domače polbele moke, s piransko soljo in z ekstra deviškim oljčnim oljem iz slovenske Istre.
V paketu so, ne glede na izbiro zajtrka, tudi kravji sir z lokalne kmetije, domača marmelada iz grozdja »fragola«, različno ekološko suho sadje, kot so kaki, fige, slive, hruške, kivi in jabolka, istrski med in zeliščni čaj. Slednji je iz trpotca, trobentic in koprive.
V paketu klasičnega istrskega zajtrka sta tudi istrska salama in istrska panceta iz ekološke kmetije, kjer, enako kot na drugih kmetijah, skrbno skrivajo domačo recepturo za pripravo suhomesnatih izdelkov, ki jih sušijo le na zraku. V vegetarijanskem paketu vas poleg skute iz kravjega mleka čaka še sezonska zelenjava, kot so paradižniki, kumarice, jajčevci, bučke ali paprike, in sadje, npr. češnje, lubenice, melone, fige, jabolka, grozdje, marelice, vse iz okoliških kmetij.
Foto: Istrski zajtrk
V paketu z Istrskim zajtrkom prejmete tudi vstopnice za raziskovanje petih pristnih lokalnih doživetij, ki so vam brezplačno na voljo naslednjih pet dni.
Najbolj dišeče doživetje vas čaka v Zeliščnem raju. V neokrnjeni naravi se sprehodite po zeliščni energijski učni poti do kažete, hiške, kjer poteka parna destilacija zelišč in kjer sledi okušanje nagrajenega domačega brinjevca in cvetne vode oziroma hidrolata.
V Ekološki družinski vinski kleti Montis okušate žametne, sveže in pristne okuse ekološko pridelanih vin, od istrske malvazije do refoška, obeh najbolj značilnih za regijo, ter različne penine in edinstveno čokoladno vino Montis. Za pokušino je tudi manjši istrski prigrizek.
Več generacij, zavezanih k pridelavi sadja, najdete na najbolj sladki postaji, na ekološki kmetiji Marima. Povedejo vas skozi sadovnjak in oljčnik, kjer spoznate zgodovino stare istrske vasice Trebeše in čudovito naravo z največjim flišnim slapom v Istri – slapom Stranice. V sušilnici vam predstavijo različne tehnike sušenja sadja.
Temelj istrske kulinarike je nedvomno lokalno pridelano oljčno olje. V njegov skrivnostni svet vas popelje oljkar, ki stoji za znamko Carcauec. Poleg vožnje s terenskim vozilom vas čaka tudi romantični sprehod skozi zaročni nasad oljčnih dreves, kjer se pasejo štirje poniji, poleg pa raste opojna sivka. Ogled oljčnika ne bi bil popoln brez degustacije ekstra deviškega oljčnega olja in domačih oljk v slanici, radi pa ponudijo njihov prav poseben kakijev kis. Za konec sledi preizkušanje njihove naravne kozmetike, katerega pomembna sestavina je tudi oljčno olje.
Za konec pa se povzpnite po 204 stopnicah na vrh koprskega zvonika, nekdanjega mestnega obrambnega stolpa, ki so ga v 15. stoletju preuredili v zvonik. Dan tako zaključite s pogledom na skrite kotičke Kopra, ki jih ob sprehodu po mestu lahko hitro spregledate.
Okrepčani z lokalnimi dobrotami se boste podali na odkrivanje užitkov in lepot slovenske Istre.
Spoznavajte zgodbo slovenske gastronomije. Odkrivajte lokalne posebnosti kulinarike in vina.
Preberite večNa več kot 800 turističnih kmetijah vam gospodinje in gospodarji pripravijo jedi tako, kot bi jih za svoje domače.
Okuse slovenske kuhinje bogatita ekstra deviško oljčno olje Slovenske Istre in Štajersko prekmursko bučno olje.
Sol in solni cvet sta pridelana v tradicionalnih solinah na slovenski obali na prav tak način kot pred 700 leti.
Vodijo vas k čebelnjakom in čebelarjem, k medu, medenim jedem, pijačam in doživetjem inovativnega apiturizma.
Skupaj z vznikanjem butičnih pražarn v Sloveniji narašča število kavarn in barov, ki posebno pozornost namenjajo pripravi kave.
Droži so bile nekoč nepogrešljive v kuhinjah naših prababic, danes pa ne smejo manjkati na mizah vrhunskih restavracij.