Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Kjer se vino ne naredi, ampak rodi

 

Poskusite tradicionalnost v kozarcu vrhunskega vina. 100% bio!

V vinarstvu Batič kmetujejo v skladu z naravo, biodinamično, in so verjetno edini v Sloveniji, ki imajo trte posajene po stari praksi z visoko gostoto trsov na hektar. Poleg tega sledijo tradicionalnim postopkom vinifikacije, ki je značilna prav za Vipavsko dolino, kar pomeni, da drozgo macerirajo brez nadzorovanja temperature in fermentirajo samo z lastnimi kvasovkami.

Miha Batič
Miha Batič

Edinstveni pogoji za biodinamično pridelavo

Batičevi vinogradi se nahajajo na stičišču sredozemskega, alpskega in celinskega podnebja, kjer se med menjavanjem toplih dni in hladnih noči rojevajo vetrovi, ki trto branijo pred boleznimi in tako ustvarjajo edinstvene pogoje za biodinamično pridelavo. Vinogradniki v sodelovanju s tujimi partnerji razvijajo tehnologijo spodbujanja naravne samozaščite trt, da bi bili vinogradi zdravi tudi brez uporabe tradicionalnih škropiv. Ena izmed pogruntavščin je poseben stroj za škropljenje s toplim zrakom.

Ker so trte zasajene po stari metodi, gosto skupaj, so tako prisiljene, da za vpijanje hranilnih elementov in vlage iz zemlje, razpletejo korenine tudi 10 metrov in več globoko. Zaradi globine korenin trte nudijo večjo konstantnost, višjo kakovost grozdja in večjo vitalnost trt. Batičevi sami pripravljajo biodinamične pripravke na osnovi preslice, kopriv, rmana in drugih zdravilnih zelišč, s katerimi povečujejo rodovitnost tal in omogočajo trti, da živi v zdravem okolju. Le taka trta daje zdravo grozdje, in, kot pravijo: »vino iz tega grozdja je – zdravilo.«

grozdje
Grozdje
»Pinela, Rebula,Vitovska ter Zelen. Verjamemo, da so te avtohtone sorte, ki so krojile Vipavsko zgodovino, naša bodočnost.«
Miha Batič

Trgatev pri Batiču

Šempas – Tokio – Svet

Vina Batič so pred skoraj dvajsetimi leti navdušila japonskega poslovneža Jukija Morija, ko je ta začel z uvozom vin petih slovenskih vinarjev na Japonsko. Iz tega poslovnega sodelovanja je kasneje v središču Tokia nastal bistro z vinskim barom, ki se preprosto imenuje Batič. S č-jem. A ne le na Japonsko, Batičevi izvažajo tudi na Kitajsko, v Južno Korejo, ZDA ter v celo množico evropskih držav, od Španije, Nizozemske, Švice, Belgije do UK, Češke, Albanije …

vinograd
Vinograd

Okusite še več!

Spoznavajte zgodbo slovenske gastronomije. Odkrivajte lokalne posebnosti kulinarike in vina.

Preberite več