Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Mediteransko, pod borovci

 

Mediteranska kuharska delavnica priprave rib z Ireno Fonda

Kuharska delavnica priprave rib je izjemno doživetje za vse, ki si želite odkriti skrivnosti priprave okusnih ribjih jedi in morskih sadežev.

Ko se majhna skupinica zbere tik ob morju, pod borovci, v idiličnem okolju Sečoveljskih solin, sledi dobrodošlica. V obliki pozdrava in s prigrizkom. Pričakujete lahko kanapeje s karpačem svežega brancina Fonda, začinjenega s solnim cvetom Piranskih solin in lokalnim vrhunskim ekstra deviškim oljčnim oljem in kanapeje z namazom iz dimljenega brancina. Izjemni okusi se bodo v ustih topili ob kozarcu odlične istrske malvazije in osvežilne vode z zelišči. Mešanica zelišč, ki bo vodo naredila še posebej dišečo, je različna, od mete, bazilike, žajblja, origana do melise, limone in še česa, vedno pa z domačega vrta.

miza na delavnici priprave mediteranskih jedi
Foto: arhiv Fonda

Delavnica je primerna za vse, tako za tiste, ki ste vešči rokovanja s kuhalnico in kuhinjskim nožem, pa tudi tiste, ki zanju ne poprimete nikoli. Edini pogoj je, da ste ljubitelji rib in morskih sadežev, in želite izpopolniti svoje kuharske spretnosti.

Zanimiv in sproščen dan v družbi Irene Fonda

Irena je molekularna biologinja, ki se je ob ustanovitvi družinske ribogojnice Fonda pridružila očetu in bratu. Danes vodi podjetje, dela na mednarodnih raziskovalnih projektih s področja morske biologije, uživa pa tudi v kuharskih delavnicah.

Irena Fonda
Foto: arhiv Fonda

Na začetku srečanja boste spoznali dolgo pot ekološke ribogojnice Fonda, nato pa kmalu začeli z uvodom v pripravo morske hrane. Vse se začne pri kakovostnih in svežih sestavinah. Izvedeli boste, kako sploh prepoznati in kupiti res svežo ribo ter kako jo pripraviti. Sledi praksa. Najprej čiščenje in filiranje rib ter priprava preproste, a odlične ribje juhe.

Spoznali boste pomembnost trajnostne ribogojske in ribiške prakse, se seznanili, kako izkoristiti celotno ribo, ne le filetov, saj tako zavržemo čim manj hrane. Zero waste. Juha je za to odlična, saj v njej lahko porabite dele, kot so ribje kosti, koža in glava, ki bi drugače pristali med odpadki. Pri pripravi juhe se pogovorite tudi o tem, kako se pripravi ribja osnova in kako riba »v lešadi«, torej kuhana v majhni količini vode.

Foto: arhiv Fonda

Morska poslastica iz vaših rok

Na štiriurni delavnici se boste seznanili z različnimi načini priprave surovega brancina – razliko med carpacciem, sashimijem in tartarjem. Skupaj boste pripravili še predjed iz dimljenega brancina, klapavic, ali kakšno drugo sezonsko predjed po domačem receptu in ribo po receptu Fonda. Na primer lahko solato z borovnicami, hruško, mandarino in dimljenim brancinom ali pa špagete z brancinovo botargo.

Za glavno jed boste pripravili file brancina s sezonsko zelenjavo, na primer z bučkami, šparglji, koromačem, korenčkom, suhimi paradižniki… Lahko pa si izberete tudi kak drug način, na primer poširan file ali pa ribo v soli. Da bo morska pojedina popolna, vam poleg postrežejo tudi domačo sladico, ki jo naredi Irena Fonda. Največkrat je to sadna pita, najraje dela figovo, saj fige rastejo na drevesu pred hišo.

V majhni skupini boste uživali v popolni pozornosti in izkusili pristno kulinarično izkušnjo, ki bo dobra popotnica za nadaljnje gastronomske podvige.

Okusite še več!

Spoznavajte zgodbo slovenske gastronomije. Odkrivajte lokalne posebnosti kulinarike in vina.

Preberite več