Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Razkošne gajbice lokalnih dobrot na vašem pragu

 

Blejski zajtrk – Bled Breakfast

Zjutraj vam dostavijo gajbico, polno blejskih in okoliških ekoloških dobrot. V njej boste našli kar trinajst sestavin lokalnega izvora za bogat in krepčilen zajtrk ter okusen začetek dneva.

Z željo, da lokalno in domačo hrano predstavita ljudem z vsega sveta, sta Jure Jeglič in Nastja Dolar Bratuša oblikovala gajbico za zajtrk. Dostavljata v vse vasi na Bledu, vključno z Bohinjsko Belo, in v Spodnje in Zgornje Gorje, Radovljico, Lesce in Podbrezje. Izbor lokalnih sestavin, ki temeljijo na tradicionalnem slovenskem zajtrku, zapakirata v lično leseno gajbico za dve, štiri ali osem oseb.

Jure Jeglič in Nastja Dolar Bratuša
Foto: arhiv Bled Breakfast

Bogat slovenski zajtrk, tudi v brezglutenski ali vegetarijanski različici

V Sloveniji verjamemo, da je dober kruh ključnega pomena. Osnova zajtrka so sveže pečen kruh iz lokalne pekarne in rogljički.

Tradicionalni slovenski zajtrk je sestavljen iz kruha, masla, medu, mleka in jabolka, kar boste našli tudi v košari. Poleg pa kakšno iz pestre zbirke domačih sadnih marmelad, najpogosteje jagodno in jabolčno, ter sir in domačo salamo iz govejega ter svinjskega mesa. Pa sveže sezonsko sadje in jajca proste reje ter dnevno sveže pasterizirano mleko in jogurte različnih okusov: borovnica, čokolada, vanilija, jabolko, marelica, malina in ananas s kokosom. Nastja in Jure dobita večino dobrot iz lokalnih kmetij: Dolenc, Matijovc, Budl, Pr’ Petelin in Pr’ Krč. Kruh pečejo v pekarni Pogačnik, meso prihaja iz mesarstva Tišlr in med iz čebelarstva Kral.

Pripravijo tudi domačo granolo s čokolado, sadjem ali oreščki. Za potešitev žeje poskrbi domači 100% jabolčni sok. Zaželite si lahko brezglutensko, z brezglutenskim kruhom in kosmiči, ali vegetarijansko košarico, kjer namesto salame dobite več vrst sira. Na voljo so vam za dodatne želje in zamenjave.

Foto: arhiv Bled Breakfast

Embalaža za večkratno uporabo

Zajtrk, ki vam ga pripeljejo vsako jutro med 8.00 in 11.00 uro v lični, ročno izdelani leseni gajbici, s simpatično poličko za sveža jajčka, naročite do sedme ure zvečer. Če uro slučajno zamudite, vas vseeno vabijo, da pokličete, saj pripravijo nekaj rezervnih gajbic. Lesena gajbica, kozarec za mleko in sok, kozarci za marmelado in med so za večkratno uporabo.

Embalažo, ki jo pustite pred vhodom v stanovanje, prevzamejo naslednje jutro ali ob naslednjem naročilu.

V gajbici vas pričaka personalizirano zahvalno sporočilo s QR kodo, ki vas poveže na stran z ocenami in mnenji vseh, ki so zajtrk poskusili. Tam lahko zapišete lastne vtise, mnogi pa Nastji in Juretu napišejo zahvalno pismo kar na papir.

Blejski zajtrk ni le okusen uvod v nov dan, temveč tudi podpora manjšim pridelovalcem in ponudnikom hrane v neposredni okolici.

Okusite še več!

Spoznavajte zgodbo slovenske gastronomije. Odkrivajte lokalne posebnosti kulinarike in vina.

Preberite več