Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Zgodba o mesu, za katerega si je vredno vzeti čas

 

Meet Meat & Eat

Z izkušenim chefom spoznajte proces zorenja izbranih mesnin in mesa v priznani prekmurski šunkarni ter se preizkusite v peki najboljših steakov.

V Markiševcih pri Murski Soboti se nahaja priznana prekmurska šunkarna Kodila. Za vse ljubitelje mesa so tam pripravili poučno in okusno kulinarično doživetje, ki se osredotoča na meso in mesnine, na mesne okuse in pripravo. Za vse spremljevalce, ki bolj uživajo v brezmesnih jedeh, je na voljo tudi program za pripravo jedi iz domače zelenjave ekološke pridelave.

priprava steakov delavnica
Foto: arhiv Kodila

Prekmurska šunka spominja na pršut in nudi edinstveno izkušnjo

Sprejmejo vas na terasi in vam ob uvodu ponudijo pozdrav iz kuhinje. Sledi sprehod skozi srce šunkarne, zorilnico prekmurske šunke, ki se razteza v zgornjih prostorih s slamo krite hiše, etnološke značilnosti teh krajev. Tudi prekmurska šunka je odraz regije in njena najbolj prepoznavna sušena mesnina. Stoletja tradicije in izbranih postopkov soljenja, dimljenja, sušenja ter zorenja so poskrbela, da se prašičje stegno spremeni v šunko značilnega vonja, okusa in hruškaste oblike. Takšne šunke ne bi bilo brez prekmurskih ravnic in gričevij.

Za popolno spoznavanje hrane je treba tudi okušati, zato vam po prvem ogledu ponudijo hladno predjed sušenih mesnin, ob tem pa predstavijo še ostale značilnosti prekmurske gastronomije.

Foto: Dean Dubokovič, arhiv Kodila

Priprava steakov se začne pri izbiri mesa.

Za dober steak je treba poznati različne kose mesa in njihove načine priprave, zato vam bosta hišna kuharska mojstra Daniel Sukič in Boštjan Lačen najprej razložila, kako poteka suho zorenje govejih kosov mesa, ki prihajajo iz njihove zorilnice. Predstavili vam bodo tudi dve vrsti prašiča, ki ju tod zelo cenijo. Poleg avtohtone slovenske pasme krškopoljskega prašiča vam predstavijo še mangalico, dlakavega prašiča madžarsko-srbske pasme.

sušenje mesa
Foto: arhiv Kodila

Ko boste izvedeli vse o načinu zorenja, se boste tudi sami preizkusili v pripravi beefsteak al tartare in govejega carpaccia. Pod budnim očesom chefa boste spekli steak na odprtem ognjišču. Ko bo hrana pripravljena, vas čaka gurmanska pojedina, pri kateri bo vsak grižljaj nepozabno doživetje.

Okusite še več!

Spoznavajte zgodbo slovenske gastronomije. Odkrivajte lokalne posebnosti kulinarike in vina.

Preberite več