Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Najboljše restavracije v Mariboru

 

Izbor najboljših restavracij v Mariboru po izbiri kulinaričnega vodnika Michelin

Maribor je bil razglašen za najboljšo evropsko kulinarično destinacijo leta 2023 in je pri tem prekosil celo gastronomski velesili Rim in Pariz. Izbor najboljših restavracij pa lahko najdete tudi v Michelinovem vodniku.

Michelinova zvezdica je vrhunski dosežek in potrditev gastronomske odličnosti. V bližini Maribora sveti Michelinova zvezdica v kraju Zgornja Kungota. Tam, v restavraciji Hiša Denk, chef Gregor Vračko s svojo ekipo ustvarja prava kulinarična doživetja. Sodobne gastronomske tehnike prepleta in združuje s tradicionalnimi, lokalnimi okusi, družinsko dediščino ter avtentičnimi, drznimi pristopi. Pri oblikovanju svoje edinstvene kulinarike z zanosom posega po zakladnici tradicij pokrajine, hkrati pa preteklost obravnava kot navdih, s čimer gradi most med zgodovino in svojo vizijo prihodnosti. Vsaka jed, ki pride iz Gregorjevih spretnih rok, predstavlja pravo umetniško delo, ki izžareva izjemno harmonijo okusov, tekstur in vizualne privlačnosti.

Restavracija v Mariboru - Hiša Denk
Hiša Denk
Foto: Luka Karlin

Najboljše restavracije v Mariboru po izboru vodnika Michelin za leto 2023

Michelinova zvezdica 2023

 

Michelin priporočilo 2023

Restavracija v Mariboru - Mak
Priprava jedi v Restavraciji Mak
Foto: Gregor Bohak, arhiv Restavracija Mak

Izjemni okusi, lokalne tradicije in drzna estetika najboljših restavracij v Mariboru

Michelinovo priporočilo nosijo tri mariborske restavracije, od katerih je najbolj ekstravagantna tista, na drugi, desni strani reke Drave. Nekateri trdijo celo, da gre za najbolj ekstravagantno restavracijo v vsej Sloveniji. V mariborskem Pobrežju ustvarja še en Vračkov, mlajši brat zgoraj omenjenega Gregorja, David Vračko. V njegovi restavraciji Mak vas čaka pravi spektakel, lahko prebavljena in težko pozabljena kulinarična izkušnja. Mak je idealen kraj, kjer lahko preživite nekaj ur v prijetni družbi, medtem, ko se pred vami odvija predstava »Meni presenečenja«, kajti Mak ni le restavracija, je tudi gledališče. Preden vstopite, pozabite na vse, kar poznate.

Na levi strani reke Drave, tik ob njej, se dviga restavracija City Terasa, ki vabi na veliko teraso in odlično morsko kuhinjo. S pravim občutkom pripravljajo hrano, ki je prilagojena letnim časom, svoje goste pa razvajajo s svežim ulovom iz Mediterana, najboljšim ekološko pridelanim mesom ter spremljavo vrhunskih vin. Specialiteta chefa Davorina Verliča so jastogi, ki jih pripravlja na mnoge načine. Tudi v kombinaciji z lokalnimi okusi Pohorja.

V središču Maribora se nahaja Sedem, restavracija Višje šole za gostinstvo in turizem. Prva šolska restavracija pri nas, ki deluje po inovativno zasnovanem poslovnem modelu, kjer študenti pod nadzorom mentorjev samostojno izvajajo vse strokovne procese. A naj vas dejstvo, da gre za šolsko restavracijo, ne zavede, saj so restavracijo Sedem vključili v sloviti rdeči kulinarični vodnik še vsako leto od prihoda Michelinovega vodnika v Slovenijo.

City Terasa

Foto: arhiv City Terasa Maribor

Ste za dozo mariborskega rokenrola?

V naše drugo največje mesto vas vabijo na posebno gastronomsko izkušnjo, Rokenrol okusov. Vodeno doživetje odkriva zakulisje neznanega Maribora in usodno kombinacijo mariborskih okusov in glasbe. Pot vas bo vodila od Stare trte, najstarejše vinske trte na svetu, po ulicah očarljivega mestnega središča. Vmes pa okusi lokalnih dobrot, specialty kave in odličnega vina ter grande finale pri samosvojem mojstru kulinarike Davidu Vračku, ki vas bo skozi začinjen nastop popeljal v kuhinjo, postavljeno v 21. stoletje. S kosilom v Restavraciji Mak se doživetje tudi sklene.

Okusite še več!

Spoznavajte zgodbo slovenske gastronomije. Odkrivajte lokalne posebnosti kulinarike in vina.

Preberite več