Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Iz narave

 

Dobrote v Sloveniji že od nekdaj prihajajo iz gozda in vrta po najkrajši poti na mizo

Slovenska kulinarika temelji na lokalni dediščini in sestavinah z najbližjih vrtov in polj, travnikov in pašnikov, gozdov in sadovnjakov, rek, jezer, morja.

Le v sobivanju z okoljem lahko od narave dobimo največ. Najboljše okuse, omamne vonjave, poživljajoče barve, ki ob sledenju filozofiji z vrta ali iz gozda na mizo pridejo najbolj do izraza. Če temu dodamo še upoštevanje letnih časov ter dobre nasvete svojih prednikov, je recept za uspeh slovenske gastronomije popoln.

nabiranje buč
Foto: Ciril Jazbec, Tent Film

V Sloveniji z lahkoto nadaljujemo zgodbo prednikov, ki so zemljo od nekdaj obdelovali ekološko in v sozvočju z letnimi časi. Z vrta na mizo je bila filozofija nekoč in je danes. Enako skrbno in po nareku narave so nabirali divje plodove iz gozdov in travnikov, naj si bo to očiščevalni čemaž spomladi, odlične gobe od poletja do jeseni, kostanj jeseni, priljubljene tartufe jeseni in pozimi, mnoga zelišča, dišavnice, kadarkoli je pač njihova sezona.

Sadovi trdega dela, v sodelovanju z naravo

Poleg sadja in vrtnin so priljubljeni še različni domači izdelki, na primer Štajersko prekmursko bučno olje z zaščiteno geografsko označbo ali, zaščiteni z označbo porekla, Ekstra deviško oljčno olje Slovenske Istre, Piranska sol in Kraški med, če jih naštejemo le nekaj. Vse te v svoji kuhinji uporabljajo tako svetovno znani chefinje in chefi ter veliko drugih ponudnikov v neštetih restavracijah, gostilnah in turističnih kmetijah po vsej Sloveniji, kot tudi mnogi vsakodnevno doma.

Bogastvo narave na vsakem koraku

Ko obiščete Slovenijo, poskusite vodo iz gorskega izvira, okusite naravne pridelke in se predajte okusom tradicionalnih jedi na turističnih kmetijah, ali pa v vrhunskih restavracijah uživajte v kulinaričnih kreacijah, ki nastajajo z izjemnim spoštovanjem do narave in njenih darov. To je v Sloveniji doma že od nekdaj.

Okusite še več!

Spoznavajte zgodbo slovenske gastronomije. Odkrivajte lokalne posebnosti kulinarike in vina.

Preberite več