Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Ročno pridelana piranska sol

 

Sol - pridelek odvisen le od sil narave in od ročnega dela solinarjev

Piranska sol z zaščiteno označbo porekla je pridelana po izročilu, starem več kot 700 let.

Solinarji naravne kristale polj pobirajo le z uporabo tradicionalnih orodij. Sol je ne mleta, lahka in nerafinirana, V povprečju ima bogatejšo mineralno sestavo kot druge soli. Okus ni izrazito slan, je pa bogat in poln.

Pridelava soli
Foto: Dražen Štader, Produkcija studio
Sol je morje, ki ni moglo nazaj v nebo.
Zgodba na izdelkih z znamko Piranske soline

Piransko sol, pridelek Krajinskega parka Sečoveljske soline, pridobivajo na solnih poljih z bazeni za zgoščevanje vode in kristalizacijskimi bazeni. Te prekriva petola – do največ 1 cm debela plast alg, sadre in mineralov, ki preprečuje stik morskega blata s soljo. Sol pograbijo z lesenimi strgali in suho ročno poberejo.

Bakala na belo

Foto: Tomo Jeseničnik

Najdragocenejši pridelek edinih tradicionalnih solin v tem delu Jadranskega morja je rožnati solni cvet

Drobni piramidasti kristali bele do roza barve na gladini slanice nastajajo le ob brezvetrju.

Solinarji solni cvet pazljivo poberejo s posebej prirejeno mrežico, vpeto v lesen okvir. Pobirajo ga le ob točno določenih vremenskih razmerah. Solni cvet Piranskih solin ima veliko mineralov. Zaradi posebnega okusa in vonja je zelo cenjen med mojstri kulinarike. Z njim plemenitijo solate, karpače, morske specialitete in jedi, ki se jih soli šele na krožniku. Z dodatkom solnega cveta jed pridobi aromo dragocenih kristalov. Poznavalci uvrščajo solni cvet s slovenske obale med najboljše morske soli na svetu.

Butične zgodbe

Doživite edinstvene zgodbe slovenskih ponudnikov, gostincev in pridelovalcev.

Na burji

Inovativni okusi soli kot butični dodatek k jedem.

Preberite več

Pri napojenem medvedu

Mesni izdelki, ki pričarajo pristen stik z naravo in neokrnjene okuse.

Preberite več

Domačija med gozdom in reko

Družinska domačija, ki postreže s sezonskimi, domačimi, lokalnimi in pristnimi dobrotami.

Preberite več

Okusite še več!

Spoznavajte zgodbo slovenske gastronomije. Odkrivajte lokalne posebnosti kulinarike in vina.

Preberite več