Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Slovenske razvade

 

Gastronomski užitki v Sloveniji

Spoznajte bogastvo narave, ki so ga uživali že naši predniki.

Z darovi narave, lahko jim rečemo tudi dobrote, razvade ali priboljški, se človeštvo razvaja že od nekdaj. Kljub pregovornemu zdravju in aktivnemu življenjskemu slogu Slovencev tudi mi znamo uživati, zato si radi privoščimo kakšno dobroto. Naj si bo to šilce krepčilnega kraškega brinjevca, slastna rumeno-bela kremšnita, ocvirkovca, košček čokolade s solnim cvetom iz Piranskih solin, osvežilni koktejl ali pa le skodelica omamno dišeče kave. Največkrat ob praznikih ali družinskih slavjih, morda ob dobrem kosilu, po napornem dnevu, pa tudi kar tako.

slovenski pršut, sir, orehi in marmelada
Foto: Tomo Jeseničnik
V Sloveniji gre ljubezen skozi želodec.

Že naši predniki so vedeli, da preveč dobrega ni najbolje, zato so bile dobrote na mizah predvsem ob praznikih. Kot kontrast obloženim mizam so se tekom zgodovine, lahko povezano z verovanji ali pa tudi ne, vzpostavil postni časi. Takrat se je človek odpovedal razvadam, se umiril, morda posvetil duhovnosti, ali pa na skrivaj komaj čakal, da se čas obrne.

Po postu so bile spet na vrsti izbrane mesnine, domače žgane pijače ali pa sladice z znamenito potico na čelu.

Danes so te tradicionalne dobrote še vedno z nami. Lahko na tak način, kot so jih pripravljali dedki in babice, ali pa v bolj sodobnih preoblekah mlajših generacij, ki jim z objavami slik in videov na družabnih omrežjih izražajo prav poseben poklon. Ta pa so polna tudi drugih jedi in pijač ter razvad, ki smo jim dodali svoj pečat.

Okusite še več!

Spoznavajte zgodbo slovenske gastronomije. Odkrivajte lokalne posebnosti kulinarike in vina.

Preberite več