Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

B restavracija

 

  • MICHELIN GUIDE 2023

Občutek doma, ne glede na to, iz katerega koščka sveta prihajate

V B-restavraciji strežejo atraktivne chefovske jedi, v katerih se mednarodna kuhinja harmonično prepleta z lokalnimi okusi.

Kot se za prestolnico spodobi, ima tudi Ljubljana svojo restavracijo z razgledom. Na mesto seveda. V 20. nadstropju, prav na vrhu hotela InterContinental Ljubljana, kjer se odpira veličasten 360-stopinjski razgled na staro Ljubljano z gradom na eni in Alpe na drugi strani.

Gosta v restavraciji (pri)čaka prestižni hotelski glamur. Najprej v obliki gostitelja restavracije, ki vas bo odpeljal do mize in predstavil vašega natakarja.

Vzdušje v restavraciji je toplo in prijetno. Zjutraj precej umirjeno, saj se hotelski gostje ob zajtrku šele prebujajo in uživajo v razgledu. Pri kosilu je srečati precej pisano druščino ljudi, od tujih gostov do domačinov. Živahno vzdušje v restavraciji se proti večeru vse bolj stopnjuje.

Sproščenost je domena dobre družbe, odlične postrežbe in ambienta, ki z odprto kuhinjo razkriva pogled v središče kulinaričnih kreacij chefa Komnena Bakića. Ne nazadnje pa tudi elegantnega jedilnika, s poudarkom na širokem razponu sestavin iz regije.

Pika na i jedilniku je vinska karta z izvrstnimi vini iz slovenskih in okoliških regij.

jed v B-restavraciji
Foto: Peter Irman, arhiv B-restavracija

Vrhunske sestavine in tehnično zapletene jedi

Chef Komnen sestavlja kompleksen jedilnik, sestavin pa ne prepušča naključju. Izbira prvovrstne lokalne sestavine, ki dajo jedi značaj.

Ričet s prekajenim svinjskim mesom, istrski fuži s svežim naribanim tartufom, bučna rižota s pečeno raco, pečena jegulja in gomoljasta zelenjava v skorjici iz piranske soli, file Black Angus z artičokinim pirejem in na soncu sušenimi paradižniki …

Vam nekatere jedi iz kuhinje B-restavracije zvenijo preproste? Narobe, v ozadju je izjemno zahtevna priprava in premišljena kuha. Njihove specialitete pa zadovoljijo še tako zahtevne goste, kot so estradniki in visoki diplomati.

Chef Komnen Bakić
Foto: Žiga Intihar, arhiv B-restavracija

Spoznajte chefa

Karizmatični chef, ki je zaradi ljubezni do kulinarike prepotoval svet

Izkušnje si je nabiral v luksuznih restavracijah in prestižnih hotelih, tudi v londonskem Ritzu.

Komnen Bakić je svoje izkušnje dopolnjeval tudi v prestižnih restavracijah Črne gore in Srbije. Kot vodja kuhinje v restavraciji Prime, v hotelu Crowne Plaza Beograd, je leta 2016 v kategoriji Kuharski mojster Srbije osvojil nagrado »Ambassador of Good Service«.

 

V letih 2020 in 2021 je prejel tudi Michelinovo nagrado za skrbno pripravljen, dober obrok iz svežih surovin.

V kuhinji pripravlja inovativne jedi, ki, skupaj z razgledom, ustvarjajo za gosta doživetje.