Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Bistro Grad Štanjel

 

Okus po Krasu

V Bistroju Grad Štanjel postrežejo modernizirano kraško kuhinjo za avtentično doživetje najboljšega, kar kraški svet ponuja.

Očarljiva vasica Štanjel se terasasto širi po gričevnatem kraškem robu in je že sama po sebi dovolj dober razlog, da vas zanese v te kraje. Če želite izkusiti kraško kuhinjo, pa sploh. Burja, ki rada vleče na Krasu, kamen in rdeča zemlja so krivi za pristne kraške okuse, ki ne dopuščajo ravnodušja.

V Bistroju Grad Štanjel, v Kobjeglavi nedaleč od Štanjela, zagotovo ne boste ostali ravnodušni. Tako hrana kot ambient sta prava paša za oči in usta. Svetla jedilnica z veliko kamna in elegantno postrežbo se nadaljuje v zastekljeno teraso, s pogledom na zorilnico in trgovino pršutov. Ponuja eleganco in hkrati občutek intime, kar naredi gurmansko razvajanje sproščeno in prijetno.

Družinska gostilna deluje pod taktirko zakoncev Komel. Farzila vodi strežbo, kreativni chef Simo Komel pa kuhinjo. Oba skupaj s prijaznostjo in vedrostjo skrbita za dobro počutje gostov. Pred prihodom velja tu napovedati svoj obisk, da vas osebje pričaka v popolni postavi.

Posebnost restavracije je butična pršutarna, kjer zori kraški pršut. Če vam čas dopušča, si jo oglejte. Z veseljem in ponosom vam odklenejo njena vrata.

Pršut
Foto: Aluna Weddings, arhiv Bistro Grad Štanjel

Iz zemlje na krožnik

Filozofija 0 kilometrov v Bistroju Grad Štanjel pomeni, da so surovine resnično sveže in lokalne. Hrana roma iz okoliške zemlje, vode, sušilnice ali hleva na krožnik. Vmes seveda poseže s svojimi sodobnimi kuharskimi pristopi chef Simo.

Ponudbo jedi vseskozi spreminjajo, saj sledijo letnim časom in sezonskim sestavinam.

Prepustite se štiri, pet, šest, sedem ali osem hodnemu meniju in preprosto uživajte. Za popolno skladje okusov je na izbiro skoraj 200 vinskih etiket, nad katerimi bdi mlad sommelier Tine Žbogar.

Simo Komel
Simo Komel
Foto: Aluna Weddings, arhiv Bistro Grad Štanjel

Spoznajte chefa

Samouk. Kreativec. Kraševec.

Mojster sušenja mesnin z izjemnim kuharskim talentom in občutkom za presežke.

Chef Simo Komel je svoje življenje posvetil kulinariki. Samouk z izjemno kreativno žilico iz tradicionalnih kraških jedi ustvarja prave umetnine. Eksperimentira s staranjem pršutov in obuja pristne kraške okuse na samosvoj način.