Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

City Terasa Maribor

 

  • MICHELIN GUIDE 2023

Jadranska kuhinja pod Pohorjem

Prepustite se gurmanskim užitkom z edinstvenim razgledom na mesto Maribor.

Restavracija City Terasa v petem nadstropju Hotela City Maribor slovi po veliki terasi in odlični morski kuhinji. S pravim občutkom pripravljajo hrano, ki je prilagojena letnim časom, svoje goste pa razvajajo s svežim ulovom iz Mediterana, najboljšim ekološko pridelanim mesom ter spremljavo vrhunskih vin. Vsaka jed ima svojo zgodbo, barvo, okus, obliko in vonj, kar zagotavlja pravo pustolovščino za čute.

Glavno zvezdo ponudbe predstavljajo jastogi. Chef Davorin Verlič najraje pripravi jastoga s karameliziranimi špageti, sladkim paradižnikom, šalotko in čisto ribjo juho. Posebnost kuhinje pa je jastogova juha, ki je nastala po naključju. Nekoč se je Davorinu jastog nekoliko prepekel. Hrane ni želel zavreči, raje se ji je posvetil in ustvaril novo vrhunsko jed, dimljeno juho iz jadranskega jastoga. To pripravljajo kar štiriindvajset ur.

jastog
Foto: arhiv City Terasa Maribor

Pohorje sreča morje

Kljub temu, da se v restavraciji posvečajo morski hrani, skrbijo tudi za pridih lokalnega.

Za uvod si lahko privoščite prežganko iz pohorskih jurčkov in nadaljujete z rižoto z jadranskim jastogom in pohorskimi jurčki ter cvetačo. Izvirna fuzija so tudi hišni ravioli z omako paškega sira, parmezana, morskih špargljev in s pohorsko panceto. Posladkate se lahko s pečeno bučno pito s temno čokolado in grozdjem jurko.

Chef Davorin Verlič
Foto: arhiv City Terasa Maribor

Spoznajte chefa

Izšolan samouk, ki iz najboljših sestavin ustvarja ribje jedi

Chef Davorin Verlič zagovarja kvaliteto pred kvantiteto.

Prisega na moderno kuhinjo s pridihom domačnosti. Uživa v pripravi hrane in kreacijah, sledi novostim in predaja znanje mlajšim generacijam. Po končani gostinski šoli je nabiral znanje v domači ptujski gostilni Šegula. Že pri rosnih dvajsetih letih mu je bilo ponujeno mesto šefa kuhinje. Zase pravi, da je samouk, saj nekoč chefi niso radi predajali znanja mlajšim. Tako se je večino jedi, ki jih ustvarja danes, naučil pripraviti sam.

V restavraciji City Terasa deluje že skoraj desetletje, najraje pa pripravlja ribje jedi. Ker zagovarja kvaliteto pred kvantiteto, boste na njegovih krožnikih našli samo vrhunske sestavine.

Preberite več