Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Danilo – gostilna & vinoteka

 

  • MICHELIN GUIDE 2023

Gostilna s tradicijo

Gostilno Danilo vodi že tretja generacija družine Čarman. Najdete jo v naselju Reteče med Medvodami in Škofjo Loko.

Kulinarično zgodbo sta začela pisati že dedek in babica Nine in Gašperja Čarman, brata in sestre, ki danes vodita gostilno. Stara starša sta nasledila Vesna in Dušan, ki sta ugled in dobro ime gostilne samo še stopnjevala.

Tudi danes se pri Danilu odlično je in pije. Prenovljena gostilna in vinoteka upravičujeta nekdanji sloves in ga, času primerno, še nadgrajujeta. Domačna gostilna pozdravi z dolgim šankom. Jedilnica je svetla in elegantna, a še vedno prijetno topla. Terasa se nadaljuje v zelen atrijski vrt.

Poleg Nine in Gašperja, je za svežino v kuhinji zaslužen chef Boris Bergant. Strežejo avtohtone škofjeloške in gorenjske jedi, ki jih pripravljajo na sodoben in igriv način. V praksi to pomeni, da od tu ne boste odšli, ne da bi poskusili loško medlo. Ena tukajšnjih najstarejših kmečkih jedi iz prosene kaše in ocvirkove zabele je v Danilu prava poslastica. Postrežejo jo s kremno omako s črnimi tartufi.

Na jedilnem listu se najde tudi nekaj prvovrstnih svetovljanskih jedi, ob katerih ostanejo brez besed tudi največji sladokusci. Gosja jetra z breskvijo in lešniki so zagotovo taka.

Degustacijski jedilnik za gurmane in sladokusce ponuja razvajanje v štirih, petih ali devetih hodih.

Kulinarika
Foto: Nejc Pernek, arhiv Danilo - gostilna & vinoteka

Najboljša vina od vsepovsod

Prav posebno omembo si zasluži vinoteka z več kot sedemsto etiketami, ki jih spretno dopolnjuje sommelier Gašper.

Ponujajo izbrana vina s celega sveta, med drugim tudi 1,5-litrske magnum polnitve.
Ponujajo širok nabor vrhunskih slovenskih vin, med katerimi je tudi njihova lastna znamka, poimenovana Gašper.

Chef Boris Bergant
Boris Bergant
Foto: arhiv Danilo - gostilna & vinoteka

Spoznajte chefa

Pomemben člen zgodbe o uspehu

Chef Boris Bergant je pri Danilu delal vrsto let kot sous-chef, po zamenjavi generacij pa je stopil še korak višje.

Danes spretno in drzno bdi nad celotno kulinarično ponudbo, ki upravičeno sodi med eno najboljših daleč naokoli.

Slovenia Green Cuisine: Danilo