Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dvor Jezeršek

 

  • MICHELIN GUIDE 2023

Sodobna domača gostilna

Dvor Jezeršek pod vodstvom (pri)znane slovenske gostilniške družine navduši tako s tradicionalno slovensko kuhinjo s pridihom sodobnosti kot s pravljičnim posestvom.

Lokacija je precej idilična, saj širši pogled razkriva veličastne Kamniško-Savinjske Alpe. Z njimi se enakovredno kosa urejeno posestvo s košatimi orehi, lesenim mostičkom, ki vodi čez potok, in drugimi očarljivimi detajli, zaradi katerih je Dvor Jezeršek tudi priljubljena lokacija za poroke.

Več kot 250 let stara domačija pod eno streho združuje gostilno, hotel, konferenčne prostore in Akademijo Jezeršek, pod okriljem katere Jezerškovi izvajajo kuharske tečaje in delavnice.

V gostilni boste na vsakem koraku začutili tradicijo. Je preprosta, z masivno leseno mizo, starim pohištvom in krušno pečjo. Prav prijetno pa boste obedovali tudi na letnem vrtu, ki mu zavetje dajejo mogočna orehova drevesa.

Tradicionalnost je poudarjena tudi v Jezerškovi kulinarični filozofiji. Ta namreč temelji na pristni slovenski kulinariki, ki je prilagojena sedanjosti. Na jedilnem listu boste tako našli tipične jedi iz kar 24 gastronomskih regij Slovenije, pri katerih je poudarek predvsem na sezonskih in lokalnih sestavinah. Jezerškove domače proizvode, kot so sokovi, žganje, marmelade in drugi, pa lahko kupite tudi za domov.

Dvor Jezeršek ima dovolj raznoliko ponudbo in podobo, da ga lahko obiščete ob različnih priložnostih – za romantično večerjo v dvoje, nedeljsko družinsko kosilo, (p)osebno praznovanje ali poslovno srečanje. Kakor koli že, nikar ne odidite, ne da bi naročili sloviti Jezerškov šmorn. Ne glede na to, kako siti ste, za Jezerškov šmorn se vedno najde prostor.

jezerškov šmorn
Foto: Dean Dubokovič in Nejc Pernek, arhiv Dvor Jezeršek

Okusi Slovenije

Če ste se kdaj spraševali, kakšnega »okusa« je Slovenija, boste na Dvoru Jezeršek zagotovo izvedeli.

Sodobna domača slovenska gostilna, pod vodstvom chefa Luke Jezerška, na enem mestu ponuja jedi iz vseh slovenskih gastronomskih regij.

Poskusite njihovo slovito olio župo, sanjsko kranjsko klobaso, pražena telečja jetrca v vinski omaki z jajčnimi vlivanci, file brancina Fonda na polenti s trdim sirom, slastne krače in suho zorjeno slovensko govedino 360°.

Chef Luka Jezeršek
Foto: Dean Dubokovič, arhiv Dvor Jezeršek

Spoznajte chefa

Predanost gostinstvu s srcem in dušo

Chef Luka Jezeršek se je rodil s kuharskim zapisom v genih. Skupaj s tremi brati nadaljuje in razvija več kot 35-letno družinsko tradicijo na področju gostinstva in organiziranja pogostitev v Sloveniji in tujini.

S sodelovanjem pri projektih, kot so Okusiti Slovenijo, Festival kranjske klobase in Masterchef, ter številnimi drugimi Luka pomaga pri promociji Slovenije kot kulinarične dežele. Je tudi soustvarjalec Jezerškovih doživetij (Večerja na zajli, European Food Summit idr.) ter catering pogostitve na pomembnih mednarodnih dogodkih (EXPO Milano, Eurobasket, UEFA Champions League …).

Prizadevanje chefa Luke in ekipe na kulinaričnem področju so opazili tudi onkraj meja Slovenije, zato je Dvor Jezeršek v letih 2020 in 2021 prejel priznanje Michelinovega vodnika.

Njegove kreacije lahko okušate tudi v Jezerškovi Gostilni na Gradu v Ljubljani.

Preberite več