Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Etna, pizza&bistro

 

  • MICHELIN GUIDE 2023

Inovativnost pri pici in drugih jedeh s slovensko- italijanskim podpisom

Etne v Divači ne boste zgrešili, saj vas bo usmeritvena tabla pričakala že na prvem krožišču. Našli jo boste med bloki. Vi in še veliko drugih.

Je precej obiskana, zato je predhodna rezervacija nujna. Prostori so novi, ambientalni, dizajn pa raznovrsten. Tako kot kulinarična ponudba, ki je že zdavnaj presegla meje »zgolj« picerije.

Ponujajo le najboljše iz lokalnega območja. Uporabljajo čim več svežih sestavin. Jedilnik je tako prilagojen letnim časom, kar pomeni, da se ponudba jedi redno spreminja. Tudi zato se gostje radi vračajo, saj vsak obisk predstavlja novo kulinarično doživetje.

jed v restavraciji Etna
Foto: arhiv Etna, pizza&bistro

Pizza & bistro

V krušni peči pečejo pice iz polnozrnate moke, mlete na kamen v italijanskem mlinu Molino Quaglia in vzhajane s predtestom vsaj 48 ur.

Rezultat je lahko prebavljiva in hrustljava pica, dovolj kompaktna, da jo lahko jeste tudi tako, kot se pica pravilno jé – z rokami.

Nič manj občudovanja vredna ni kuhinja s pestro ponudbo jedi, v katerih se prepletata domača slovenska in pristna italijanska tradicija. Sestavine so sveže in lokalne, okusi pa začinjeni s ščepcem kreativnosti. Znani so po zorjeni govedini, ki jo izbira ter zori lastnik in chef Igor Peresson. Poleg ustaljene kuhinje si lahko privoščite tudi sezonski degustacijski šesthodni meni.

Chef Igor Peresson
Foto: arhiv Etna, pizza&bistro

Spoznajte chefa

Pol Italijan in pol Slovenec

Chef Igor Peresson je bil rojen v Trstu, mami Slovenki in očetu Italijanu. V svojem kulinaričnem ustvarjanju združuje elemente obeh držav in se drži svoje filozofije: kuhati sveže, lokalno in sezonsko ter se ob tem zabavati.

Že od malih nog se je vrtel po kuhinjah, saj je bila mama gospodinja hotelov v Lipici. Pravi, da se je tam “okužil” s tem poklicem. Končal je gostinsko šolo in se takoj zaposlil v lipiškem hotelu Maestoso, nato pa izkušnje nabiral po restavracijah pri nas in Italiji. Je trmast, zagnan, željan izzivov in natančen.

Med svoje največje kuharske uspehe šteje uvrstitev v Nedelovih 100 najboljših restavracij, pozitivne recenzije s strani priznanih kulinaričnih kritikov, sodelovanje v knjigi Where chefs Eat, Where to Eat Pizza ter Michelinovo nagrado 2022 za odlično razmerje med ceno in kakovostjo.

Preberite več