Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Galerija okusov

 

  • MICHELIN GUIDE 2023

Galerija izjemnih okusov

Krožniki so prava umetnost. Kot se za galerijo spodobi.

Na pol poti med Ljubljano in Mariborom, tam kjer se razlegajo nasadi hmelja, zavijte iz avtoceste proti Petrovčam. Kajti tam, v dvorcu iz 18. stoletja, obdanim s stoletnimi drevesi in travnikom, domuje Galerija okusov.

Jedilnica, ki je urejena v nekdanji dvorni pralnici, je lepo in okusno opremljena. Velika okna, mize brez prtov, les, skrbno izbran cvet na polici in zelišča na oknih poskrbijo za prijetno počutje. V toplejših mesecih pa postrežejo tudi na velikem vrtu. Le kdo bi se branil obedovanja na senčnem vrtu, kjer mize postavijo kar na trato pod krošnje mogočnih dreves?

V Galeriji izzivajo tako z ambientom, kot konceptom in seveda kulinariko.

Nagibajo se k lokalnim sestavinam, čeprav jim pogled na sodobno kulinariko seže daleč čez meje. Mladi chef navdušuje z ustvarjalnostjo. Vodilo je prihodnost, ki se opira na izročilo preteklosti. Pogosto fermentira in neskončno eksperimentira. Rezultat?

Krožniki so fotogenični, jedi pa prava umetnost. Divje, mladostniško odbite, ravno prav sofisticirane.

Kulinarika
Foto: Arhiv Galerija okusov

Element okusa

Gost je najpomembnejši, pravijo v Galeriji. Njegov okus pa tisti, ki si ga prizadevajo nadgraditi z novim, nepozabnim doživetjem.

Izbor (brez)mesnih, ribjih in sladkih zalogajev je enakovredno zastopan in naravnost odličen. Ne zaostaja niti vinska karta z več kot 230 etiketami.

Ob hrani radi ponudijo tudi koktajle, ki jih je vsekakor vredno poskusiti. Meša jih namreč najboljši slovenski barman Anže Šmid, ki je bil v okviru Društva barmanov Slovenije že večkrat izbran za Barmana leta.

Chef Marko Magajne
Foto: Rok Deželak, arhiv Galerija okusov

Spoznajte chefa

Mladi talent, ki ga cenijo kulinarični kritiki

Marko Magajne v Galeriji okusov namesto na platnih ustvarja na krožnikih.

Marku Magajni je bila ljubezen do kulinarike položena že v zibelko.

Prisega na moderen pristop in se nagiba k lokalnim sestavinam, a v spogledovanju s sodobno kulinariko seže tudi dlje. Rad poseže po divjih dobrotah, ki jih velikokrat nabira sam.

Preberite več