Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Georgie bistro

 

  • MICHELIN GUIDE 2023

Estetsko oblikovani krožniki v minimalističnem ambientu

Dobre zgodbe imajo svoje nadaljevanje in eno teh se imenuje Georgie bistro. Uigrana ekipa in chef Gregor Jelnikar iz nekdanje Monstere so leta 2022 povili malega Georgija. Bistro, ki se osredotoča na gastronomsko in estetsko dovršenost krožnikov.

Koncept bistroja je ponudba hrane lokalnih in kakovostnih sestavin, pripravljenih na kreativen, moderen način z upoštevanjem sezon. Inovativno avtorsko kuhinjo, ki jo ustvarja chef Gregor Jelnikar, ponujajo na obrobju srednjeveškega mestnega jedra, nedaleč od glavne ljubljanske železniške postaje, v izčiščenem prostoru z majhnimi mizami, dolgo klopjo, belimi stenami, visokim stropom in z velikim oknom, lahko bi rekli z izložbo, ki mimoidoče vabi v notranjost. Minimalističen prostor, ki daje mesto maksimalnim okusom.

Med tednom sredi dneva ponujajo kosila, ves čas pa so na voljo tudi a la carte ponudba in degustacijski meniji. Med najbolj prepoznane jedi sodi repa “cacio e pepe“, s katero so želeli prikazati to zelenjavo na način, ki ga gostje še ne poznajo. Repa služi kot testenina v tej klasični italijanski jedi, v Georgiju pa so namesto parmezana uporabili sir jamar, ki je zorjen v kraških jamah. Poleg postrežejo carpaccio rehidriranega paradižnika s stracciatello, ki je potenciran z okusom paradižnika v treh oblikah, ter zorjena račja prsa z mlinci nadevanimi s confitom račjih beder, čips iz ohrovta ter pire rdečega zelja z rdečim vinom.

jed v bistroju
Foto: arhiv Georgie bistro

Impresivna vinska karta

Velik poudarek dajejo lastnim koktajlom in slovenskim, ekološko pridelanim vinom majhnih vinarjev, ki jih je težko najti drugje.

Sommelier Dorotej Horvat z ekipo izbora vin ne prepušča vinskim trgovcem, ampak se sami podajo naokoli in odkrivajo, raziskujejo ter na plano potegnejo impresivne najdbe, ki jih ne boste srečali drugje. Tudi zato, poleg sezonskega menjavanja jedi, je v Georgija pametno iti večkrat.

Chef Gregor Jelnikar
Foto: arhiv Georgie bistro

Spoznajte chefa

Misli globalno, kuhaj lokalno

Gregor Jelnikar odkriva svet, ki ga predstavlja po slovensko.

Chef Gregor navdih črpa iz vseh kuhinj sveta. Zelo rad potuje in uživa v odkrivanju novih kulinaričnih obzorij in okusov, ki jih s še večjim veseljem nato poveže z lokalnimi surovinami. Je kuharski samouk, ki je bogate izkušnje pridobil v bistroju Monstera, pod mentorstvom chefa Bineta Volčiča in njegove ekipe, preden je sam prevzel vodenje Monstere.

Chefu v kuhinji pomaga in ga občasno tudi izvrstno nadomešča njegov najzvestejši pomočnik Gal Mavretič.