Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Gostilna AS

 

  • MICHELIN GUIDE 2023

As med asi

Življenje je igra, ki jo je treba uživati z veliko žlico.

As je vse od konca devetdesetih let, ko je začela delovati, ena najbolj priljubljenih in znanih slovenskih gostiln. Že leta in leta se tu srečujejo domačini, ki želijo biti del te velike zgodbe, pa tudi tujci, ki so slišali za slovitega Asa. Poleg gostilne je leta 2011 zrasel še moderen zimsko letni vrt As Aperitivo, ki s ponudbo hrane, pijače in zabave zadovoljuje predvsem apetite mlajše generacije.

K popularnosti gostilne, poleg kulinarike, zagotovo prispeva lokacija. Asa najdete v samem središču Ljubljane, v Knafljevem prehodu med Slovensko in Wolfovo ulico. Skriti kotiček je poraščen z obilico zelenja in le pogled na Ljubljanski grad, ki se odpira iz elegantne terase, spomni, da se nahajate v centru prestolnice.

A As je taka zvezda kot je, tudi in predvsem zaradi lastnika in chefa. Svetozar Raspopović Pope karizmo in pozitiven pogled na življenje spretno prenaša v svojo kulinariko in na svoje zveste goste. Tako v Asa radi hodijo vsi, ki kaj znajo, imajo, veljajo ali si preprosto privoščijo.

Kulinarika je preplet domačega in svetovljanskega, svežega, sočnega, mediteranskega.

Vrhunska vinska karta prav nič ne zaostaja za kulinariko. Ponujajo več kot tristo italijanskih, francoskih in drugih tujih presežkov ter seveda najboljša vina iz vseh slovenskih vinorodnih dežel.

Jed z jajcem
Foto: Janez Pukšič, arhiv Gostilna AS

Preprosto odlično

Dnevna ponudba je vedno sveža in pripravljena iz najboljših surovin, kar se jih da dobiti.

Ponudijo pravkar pečen kruh, spečejo vrhunsko ribo na žaru in nepozabno čokoladno torto, slovijo po ročno izdelanih testeninah in izvrstno zorjenih kosih prvovrstnega mesa.

Svetozar Raspopović
Svetozar Raspopović
Foto: Arhiv Gostilna As

Spoznajte chefa

Ljubljanska legenda

Chef Svetozar Raspopović Pope, najslavnejši ljubljanski gostinec, je duša in srce gostilne As.

Z veliko mero strasti in predanosti se posveča tudi svojemu vinogradu in pridelavi vrhunskega vina. Posebno ponosen je na svojo Malvazijo.

Preberite več