Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Gostilna in hotel Kunst

 

  • Ulica Mladinskih del. Brigad 1, 8273, Leskovec pri Krškem (odpri zemljevid)

Umetnost, pod katero se podpiše krškopoljc

Družina Kunst ponosno nosi svoj priimek, ki v nemščini pomeni umetnost, zato prav posebno skrb namenjajo tudi umetnosti. Umetnost v prenovljenih hotelskih sobah, gostilni, pa tudi na krožnikih.

Gostilna in hotel Kunst se nahajata v Leskovcu pri Krškem, na Krškem polju, od koder je doma edina slovenska avtohtona pasma prašiča. Temu v Gostilni Kunst pripada prav posebno mesto. Najdete ga skoraj povsod na jedilnem listu, tako med hladnimi predjedmi kot tudi med sladicami, s svojo podobo pa je prisoten tudi na dekorativnih elementih notranjih prostorov. Nenazadnje se lahko zgodi tudi, da boste kakšnega mladega pujska srečali že ob vhodu v gostilno.

Stari oče Feliks in stara mama Tončka sta odprla Gostilno Šempeter leta 1966, danes pa družinsko podjetje vodi tretja generacija, ki uspešno sledi tradiciji in se trudi izpolniti pričakovanja ter želje slehernega gosta.

krškopoljc
Foto: arhiv Gostilna in hotel Kunst

Sladki krškopoljc

Srce gostilne je kuhinja, kjer iz dobrot lokalnih kmetij ustvarjajo umetnost za na krožnik: kostno juho iz kosti krškopoljskega prašiča, jetrca na pireju in ocvrti čebuli, T-bone krškopoljca, pa tudi čokoladni klobuk s špehom tega prašiča in bučnim sladoledom ter zdrobovo rezino z jetri, ličnicami krškopoljca z ocvrto raško čebulo.

Kuharja v Gostilni Kunst
Foto: arhiv Gostilna in hotel Kunst

Kdo kuha

Barvito in pristno

Umetnost Kunstove kuhinje se kaže tudi na krožnikih.

Ekipa kuharskih mojstrov gostilne Kunst koncept jedi snuje na svežih in lokalnih sestavinah. Sledijo letnim časom in tradiciji, na krožnikih pa radi poudarijo barve.