Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Gostilna Krištof

 

  • MICHELIN GUIDE 2023

Daleč izven pričakovanih (gostilniških) okvirjev

V eni najboljših slovenskih gostiln se sodobni kulinarični trendi pogumno prepletajo z več kot sto letno družinsko tradicijo gostinstva.

V tipični gorenjski vasi Predoslje domuje družinska gostilna Krištof. Najdete jo pol ure vožnje iz Ljubljane in še pol manj, če se v Krištofu ustavite na poti iz ali na letališče Jožeta Pučnika.

Družina Bolka je v gostinstvo vpeta že celo življenje. Tako oče Vinko kot mama Elica izhajata in gorenjskih družinskih gostiln. Ko sta se v šestdesetih letih prejšnjega stoletja odločila stopiti na skupno gostilniško pot, sta svojo novo gostilno poimenovala po prvorojencu Krištofu. Ta jo, skupaj z bratom Tomažem, danes tudi vodi.

Medtem, ko Krištof bdi nad vodenjem restavracije, se Tomaž posveča razvojnim in kreativnim kulinaričnim izzivom. Za brezhibno uresničevanje in nadgradnjo vizije obeh bratov pa skrbi chef Uroš Gorjanc z uigrano kuharsko ekipo.

Pri Krištofu se boste počutili prijetno in domače. Terasa in jedilnica delujeta pomirjujoče in pristno. Če iščete intimo in romantiko, vas ob predhodni rezervaciji z veseljem pogostijo v majhni leseni hiški na bližnjem vrtu.

Jedilni list ponuja preplet ekološko pridelane hrane, tradicije in sodobnih kulinaričnih trendov. Vse se začne pri skrbno izbranih surovinah. Usmeritve so jasne. Ekološko pridelano, sveže, divje, iz sosednjega travnika in vrta, od okoliških kmetov.

V Krištofu se lahko ustavite na gurmanskem večurnem razvajanju, hitri malici ali lahkem kosilu. Nikar se do sitega ne najejte pred sladico, saj iz kuhinje sporočajo, da jih pripravljajo s posebnim veseljem in strastjo. Naročite Krištofov štrudelj, ki ga postrežejo s cimetovim sladoledom ali pa slastne kobariške krape z vaniljevo peno in sladoledom.

kulinarika
Foto: Peter Irman, arhiv Gostilna Krištof

Kuhinja s posluhom za sodobne jedce

Poleg zanimivo predrugačenih tradicionalnih slovenskih jedi in izvrstnih sladic Krištof naravnost navdušuje z vegetarijanskimi in veganskimi dobrotami.

Osvežite se s presnim napitkom iz domačega vrta. Poskusite ohrovtove mošnjičke s piro in tofujem ali ajdovo kašo s sojino smetano, zelenjavo in gobami.

Na vinski karti najdete izjemna slovenska biodinamična vina, ki se hitro prebijajo v sam svetovni vrh. Nad vinsko ponudbo sicer bdi Krištof, sommelier 1. stopnje.

Chef Uroš Gorjanc
Uroš Gorjanc
Foto: Peter Irman, arhiv Gostilna Krištof

Spoznajte chefa

Tradicionalne jedi predrugači v spektakularne

Glavni v kuhinji je chef Uroš Gorjanc. Navdih črpa iz bogatega kuharskega znanja in neskončne kreativnosti.

Nekdanji član slovenske kuharske reprezentance in protokolarni kuhar je znanje in izkušnje pridobival doma in v tujini. Pri kreiranju jedi stavi na kreativnost. Sodeč po njegovih krožnikih, mu slednje ne manjka. Njegova največja strast so slaščice.

Skupaj z lastnikoma, Krištofom in Tomažem Bolka, tvorijo uigrano ekipo in ustvarjajo veliko kulinarično zgodbo.

Preberite več