Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Gostilna Kunstelj

 

Od domačih klobas do grizik

Prvovrstna tradicionalna gorenjska kulinarika, postrežena z mladostnim pridihom.

Nedaleč od nekdanjih vrat v srednjeveško Radovljico stoji očarljiva gostilna, ki privablja goste že več kot stoletje in pol. Lastniki so se vmes zamenjali, ime in šarm gostilne Kunstelj pa ostaja.

Na kmetiji ob posestvu so do konca sedemdesetih let pridelovali večino pridelkov, ki so bili potrebni za pripravo hrane v gostilni. Vsako leto, ko so pospravili krompir v gostilniško klet, je babica Jerica zadovoljno rekla: »Krompir je v kleti. Zdaj ne bomo lačni!« Danes na tem delu uspevata zelenjavni in zeliščni vrt.

štruklji
Foto: arhiv Gostilna Kunstelj

Kosilo je bilo odlično!

Tako je pred več kot petdesetimi leti v spominsko knjigo zapisal tedanji predsednik Josip Broz Tito po obedu, kjer je užival ob domačih klobasah, kislem zelju in cvičku. Že takrat je bila gostilna znana kot kraj zabavnih in kulturnih dogodkov ter priljubljeno zbirališče domačinov in okoliških prebivalcev.

Danes domačijo Kunstelj vodi že četrta generacija družine Štiherle. Prevzela jo je hči Maja, poročena Buden, ter v Kunstlja prinesla svež veter in nove ideje. Tako ohranja tradicijo kuhanja zdravih in lokalnih jedi, hkrati pa razvija novo ponudbo in izvirne dogodke.

Posebno doživetje, ki ga danes nudi Kunstelj, je VIP piknik, prav tako pa je Kunstelj edina gostilna v Radovljici, kjer vam postrežejo tradicionalni Radolški zajtrk. Ta vključuje jajčno omleto z zelišči in ocvirki, klobaso v testu, domačo skuto, med, maslo, svež domač kruh, jabolka in jabolčni sok ter kavo in čaj.

Pri Kunstlju pripravljajo domače jedi iz svežih sezonskih in lokalnih sestavin. Od divjačinske salame z domačem dehtečem kruhu, rahlih sirovih štrukljev, telečjih jetrc in pozimi kolin, do odličnih postrvi iz bližnje ribogojnice skupaj z ajdovo kašo in lokalno zelenjavo.

Kunstelj je znan tudi po odličnih domačih sladicah in inovativni griziki, ki je lastno zasnovana zaščitena blagovna znamka. Grizika, namesto lizike, je sladica iz biskvita oblitega z medom, smetano in čokolado.

chefinja Maja Buden
Foto: Žiga Intihar, arhiv Gostilna Kunstelj

Spoznajte chefinjo

Izumiteljica grizike

Kuhalnico v Kunstlju vrti šefica in chefinja Maja Buden, četrta generacija družine, ki bdi nad kulinarično ponudbo gostilne Kunstelj.

Maja Buden je sommelierka prve stopnje. Obiskovala je gostinsko in višjo gostinsko šolo nato pa diplomirala na visoki poslovni šoli smer turizem.

V kuhinji prisega na sveže, lokalne sestavine čistega okusa.

Slovenia Green Cuisine: Gostilna Kunstelj