Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info
Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.
Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info
Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.
Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info
Sodobna kraška in brkinska kuhinja je pri Mahorčiču tako dobra, da lahko zmanjka prostora za izjemne sladice.
V majhni vasici Rodik, med Brkini in Krasom, že več kot stoletje obratuje družinska gostilna Mahorčič. Vodita jo Ksenija in Martin, četrta generacija gostincev Mahorčič.
Martinu je bilo gostinstvo položeno že v zibelko. Med gosti se je smukal od malega in se kasneje šolal za gostinca. Chefinja Ksenija, ki ji je Gault & Millau podal naslov najboljše slovenske slaščičarke 2020, je za kuhalnico poprijela šele po diplomi in poroki z Martinom. Svojo strast do ljubiteljskega kuhanja je hitro razvila do vrhunskosti.
Gostilna je lepo opremljena, s prijetnim notranjim ambientom, krušno pečjo in vrtom v atriju. Na jedilnem listu najdete sodobno interpretirane kraške in brkinske jedi iz lokalnih sestavin. Izbira ni prevelika, za prav vse jedi pa se zdi, da bi jih bilo nujno poskusiti. Pečene račje prsi s pomarančno omako, na primer.
Kot se za ta del Slovenije spodobi, ponujajo tudi kraški in dimljen medvedov pršut, brkinske sire, zeli in sadeže s kraških in brkinskih gozdov in travnikov. In pa sladice … Kljub sodobnosti in fini izdelavi imajo tudi te sladki priokus brkinsko kraškega podeželja. Poskusite brkinsko hruško s kraškim brinjevcem.
Vse sestavine so lokalne in sveže.
Ponujajo štiri- do osemhodne menije z ustrezno vinsko spremljavo. Glede slednje vam bo znal veliko povedati Martin, sommelier 3. stopnje, ki bdi nad vinsko kletjo.
Chefinja Ksenija Krajšek Mahorčič je, po mnenju Gault & Millau-ja in mnogih drugih sladkosnedov, najboljša slovenska slaščičarka 2020.
Je virtuozinja sofisticiranih sladic, ki se jim ob obisku gostilne nikakor ne smete odreči. Pravi, da ne kopira in se pri ustvarjanju ne omejuje. Navdihujejo jo spomini na otroštvo in odraščanje.
Ko se je odločila za kuharsko pot, se je veliko učila in izobraževala pri najboljših slaščičarskih mojstrih v Italiji in Veliki Britaniji.
Preberite več