Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Gostilna na Gradu

 

  • MICHELIN GUIDE 2023

Slovensko kulinarično doživetje med grajskimi zidovi

Gostilna na Gradu vas popelje po spominih na kuhinjo vaše babice

V središču glavnega mesta, dvignjena na grajskem griču in v zavetju Ljubljanskega gradu, vas pričakuje izjemna gurmanska izkušnja. Med razvajanjem svojih brbončic lahko v Gostilni na Gradu uživate tudi v izjemnem razgledu na Ljubljano, se prepustite sončnim žarkom in se za trenutek prestavite v preteklost.

Bogat zgodovinski in kulturni svet, v katerega je objeta gostilna, poudari vrhunske krožnike, ki jih za vas v kuhinji pripravljajo mojstri pod skrbnim vodstvom Luke Jezerška in Sebastjana Elbla.

Gostilna na Gradu že dolgo privablja tako domačine kot popotnike s celega sveta. In pri tem nikoli ne razočara.

ljubljanske palačinke
Foto: Matic Kremžar, arhiv Gostilna na Gradu

Prepustite se čarobnim okusom 24 slovenskih regij

Gostilna na Gradu je prostor, kamor ne greste le potešit lakote, ampak nahranit tudi dušo.

Obisk gostilne je vsakič drugačen. Meni se spreminja sezonsko, pri tem pa mu pomaga narava, saj so v jedeh le sveže in kakovostne lokalne sestavine.

Njihova inspiracija so recepti naših babic, ki jim dodajo sodoben preobrat. V svoji paleti različnih okusov poskušajo združevati okuse 24 gastronomskih regij Slovenije s kar 178 značilnimi jedmi.

Prepustite se kulinaričnim bombam in poskusite goveji jezik s stročjim fižolom in dimljeno skuto ali mehka telečja jetrca z raško čebulo in koromačem ter krompirjevim pirejem. Pustite si prostor za domači kruh, ki je poglavje zase, s hrustljavo skorjico in toplo, mehko sredico, ki se stopi v ustih.

Foto: Matic Kremžar, arhiv Gostilna na Gradu

Luka Jezeršek
Foto: Dean Dubokovič, arhiv Jezeršek

Spoznajte chefa

Navdih išče v klasičnih receptih slovenske kuhinje

Da je Luka Jezeršek kuhar, je »krivo« to, da je živel nad kuhinjo.

Lukova starša sta pred štiridesetimi leti začela družinski posel, ko je oče v garaži postavil prvo kuhinjo in začel s cateringom. Zato Luka v šali reče, da se je rodil v kuhinji. Pravi razlog pa najverjetneje tiči v tem, da je bil kuharski poklic vsem štirim sinovom predstavljen kot nekaj lepega.

Preberite več