Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Gostilna pension Les

 

Jedilni list je sad dela vse družine

Večina jedi, ki jih ponujajo svojim gostom, izhaja iz družinske kuhinje, saj verjamejo, da bo goste navdušilo le tisto, kar navduši njih.

Sredi vasice Čatež ob Savi, ob glavni prometnici Ljubljana – Zagreb in nedaleč od znanih Term Čatež, se nahaja Gostilna pension Les. Dedek Franc Les je tu pred skoraj stotimi leti najprej odprl trgovino in bife, po vojni leta 1946 pa sta z ženo odprla še gostilno s prenočišči. Sloves o odličnih domačih specialitetah se je hitro širil med domačini, pa tudi onkraj meja.

Družinsko obrt je nadaljeval sin Franc z ženo Nasto, ki še danes pomaga tretji generaciji, sinu Frenku in njegovi ženi Barbari. V novem tisočletju so gostilno celostno obnovili in uresničili dolgoletno željo, da bi zgradili krušno peč in ponudili še pice.

ocvrta telečja jetrca
Foto: arhiv Pension Les

Od telečjih jetrc do domačih krompirjevih svaljkov

V svoji ponudbi združujejo sodobnost s tradicijo, v sezonsko osvežene jedilne liste pa vključujejo tudi tradicionalne hišne jedi, kot so na primer pražena in ocvrta telečja jetrca, krvavice in pečenice z ajdovimi žganci in zeljem, krepka gobova juha, domači gluhi štruklji, piroški zrezki, pa še bi lahko naštevali.

Znani so tudi po odličnih domačih krompirjevih svaljkih, ki si jih gostje lahko zaželijo kot samostojno jed s smetano in ocvrto čebulico ali pa kot prilogo k ramstku z jurčki. Nedavno so se preizkusili še v izdelavi domačih testenin, ki so navdušile tako najmlajše goste kot njihove starše. Za sladico priporočijo cesarski praženec oz. šmoren po domače ali pa čokoladno sacher pregreho po receptu Lesove babice.

Zaradi raznolikosti gostov, tod mimo namreč poteka ena večjih prometnic, ponujajo tudi ostale kontinentalne in sredozemske jedi, iz pečice pa vsak dan zadiši tudi po sveže pečenem domačem kruhu. Ponudba gostilne Les temelji na izbranih lokalnih sestavinah domačih ponudnikov, ki so osnova za kakovosten krožnik. Na jedilnem listu boste sicer našli jedi po naročilu, pice in jedi iz krušne peči, pripravljajo pa tudi menije za manjše in večje skupine in poslovne goste. Odlično hrano spremlja dobra kapljica lokalnih vinarjev.

kamaron šlauf za otroke
Foto: arhiv Pension Les

Kdo kuha

Kuharski kolektiv za odlično ponudbo

Pod vodstvom Barbare Les z družino nastaja zanimiva paleta jedi

Ivanka Černelč, Majda Vovk, Majda Mlekuž, Bojana Pejkanović, Elizabeta Sušin, Nevresa Žilić in Ankica Rostohar, nekatere od njih v penzionu Les delajo že več kot 25 let,  z ljubeznijo in spoštovanjem ustvarjajo v kuhinji.

Prav vsaka od njih je pomembni vezni člen gostišča. Navdih za ta poklic je vsaka poiskala na svoj način. Same pravijo, da kuhanje ni njihov poklic temveč poslanstvo.

Z roko v roki s kuharsko ekipo, ki jo Barbara spretno usmerja in vodi, ter pod budnim očesom najboljše svetovalke in podpornice mame Naste, skuša na iskren in srčen način zadovoljiti goste.