Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Gostilna pri Lojzetu

 

  • MICHELIN GUIDE 2023

Pri Lojzetu diši po neskončni ljubezni do kuhinje

Edinstvena kulinarika chefa Tomaža Kavčiča za nepozabno doživetje.

Renesančni dvorec Zemono, kjer najdete Gostilno pri Lojzetu, je izjemna kulisa za kuharske kreacije chefa Tomaža Kavčiča. Mogočno zgradbo, ki leži na hribčku, obkrožajo zunanje arkade in negovana trata. Veličasten pogled na Vipavsko dolino napoveduje vznemirljivo doživetje, še preden zadiši po hrani.

Vipavska dolina ima pomembno vlogo tudi v kuhinji. Od tu prihajajo sestavine in okusi, ki jih chef Tomaž spreminja v mojstrske krožnike. Začetnik »slow fooda« pri nas in slovenska kulinarična legenda vseskozi ustvarja nove krožnike, pravzaprav kolekcije jedi.

Njegovi meniji so harmonični, sestavljeni iz vrhunskih, največkrat lokalnih sestavin. Nekatere njegove kreacije so vzbudile toliko odobravanja, da so že skoraj ponarodele. Goveja ličnica, ki jo kuhajo 13 ur, suha jota in rostbif, pečen v bariku, so le nekatere izmed njih.

»Trudimo se, da bi naša današnja inovativnost nekoč postala tradicija«, pravi Tomaž. Izjemno je poskrbljeno tudi za ljubitelje vin, na vinski karti najdete več kot 600 etiket.

Gostilna Pri Lojzetu, ki po mednarodnem gastronomskem vodniku Gault & Millau 2020 nosi titulo najboljše slovenske restavracije 2020, si to zasluži tudi zaradi atmosfere, ki jo ustvarjajo simpatični chef in izjemno osebje.

Na dvorec Zemono se ne gre samo jest, v Zemono se gre po doživetje, užitke, spomine in nepozabne trenutke.

Kulinarika
Foto: Peter Irman, arhiv Gostilna pri Lojzetu

Najpomembnejša je sestavina

Pri Lojzetu ponujajo avtorsko kulinariko, ki se močno navezuje na Vipavsko dolino in na darove, ki jih prinašajo različni letni časi.

Tomaževa strast do ustvarjanja se ne konča pri hrani. Njegov gin Monologue je bil na izboru »Great American International Spirits Competition« uvrščen med 8 najboljših žganih pijač na svetu. Narejen je iz žit najvišje kakovosti ter destilatov naravnih izvlečkov brinovih jagod in izbranih zelišč.

Tomaž Kavčič
Tomaž Kavčič
Foto: Peter Irman, arhiv Gostilna pir Lojzetu

Spoznajte chefa

Dame in gospodje, za vas kuha chef Tomaž Kavčič!

Globoko spoštovanje in občudovanje “svoje" Vipavske doline preliva na krožnike.

Gostinstvo ima v genih. Gostilna pri Lojzetu na dvorcu domuje dobrih dvajset let, ko so se sem preselili iz domače gostilne v Dornberku. Družinska gostilniška tradicija sicer sega kar štiri generacije v preteklost, saj so Kavčiči stopili na to pot že leta 1897.

Je član mednarodnih gastronomskih združenj Chaîne des Rôtisseurs in Le Soste ter dobitnik nagrade JRE za inovativnost.

Po izboru kuharjev, kulinaričnih poznavalcev in sledilcev na družbenih omrežij The Best Chef Award je uvrščen na lestvico 100 najboljših chefov na svetu.

Preberite več

Slovenia Green Cuisine: Gostilna pri Lojzetu