Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Gostilna Rajh

 

  • MICHELIN GUIDE 2023

Okusi Prekmurja

V Prekmurju, na stičišču štirih držav, kultur in jezikov, se dobro in veliko je. Še posebej dobro kuhajo v gostilni Rajh!

Za Prekmurje, ki leži na skrajnem severovzhodnem delu Slovenije, ob meji z Madžarsko, Hrvaško in Avstrijo, velja dvoje: tu čas pregovorno teče počasneje in od tod zagotovo ne boste odhajali lačni in žejni.

Vrtiljak različnih jezikov, narodov in običajev pušča unikatno sled tudi v tukajšnji kulinariki. Ta črpa najboljše iz tradicionalne slovenske, hrvaške in avstro-ogrske kuhinje.

Ena najboljših prekmurskih gostiln je že desetletja gostilna Rajh, ki jo najdete par minut vožnje iz Murske Sobote.

Restavracija je sodobno urejena, a še vedno dovolj sproščena in topla, da se domačini radi ustavijo na špricerju in klepetu z očetom Ignacem in mamo Marto Rajh.

Chefovsko mesto pripada hčerki Tanji, ki ji ob bok stopa sin Leon, pripadnik četrte generacije Rajhovih. Morda so ravno mlade energije tiste, s katerimi Rajhu vedno znova uspeva nadgrajevati in osveževati prekmursko kulinarično tradicijo.

Kulinarično doživetje
Foto: Arhiv Gostilna Rajh

Še vedno se držijo babičinih receptov

Ajda je tu kraljica. Tudi brez bučnega olja ne gre. Ter seveda mesa.

Pripravijo odlična telečja jetrca in goveji jezik z jajčko. Z langašem in dödoli se boste morda srečali prvič, z veliko verjetnostjo pa ne zadnjič.

Pri Rajhu lahko poskusite tudi najznamenitejše jedi prekmurske kuhinje. Slovita bujta repa, bograč in prekmurska gibanica tu upravičijo svoj sloves.

Leon pintarič
Leon pintarič
Foto: Arhiv Gostilna Rajh

Spoznajte chefa

Iz generacije v generacijo

Ko se izkušnje staršev in starih staršev povezujejo z mladostjo in novimi znanji.

Mladi chef Leon Pintarič je četrta generacija Rajhovih. Kuha v kuhinji svoje mame, chefinje Tanje Pintarič. Uspešno ji parira ter veliko časa namenja številnim izpopolnjevanjem doma ter na tujem.

Slovenia Green Cuisine: Gostilna Rajh