Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Gostilna Rakar

 

Pripovedujejo zgodbe idiličnega podeželja

Čeprav se Trebnje nahajajo samo 25 kilometrov iz prestolnice, se zdi, da ste nekje daleč na podeželju.

Tu, na obrobju Dolenjske, domujeta družinska gostilna in mini hotel Rakar. Svojo zgodbo gradijo na dediščini, zgodovini in družini, kar so trdni temelji za ustvarjanje vrhunske kulinarične zgodbe.

Senčno teraso, kjer se radi zadržujejo gostje, obdajata travnik in vinska trta. Jedilnica je sodobna in udobna tudi za večurno razvajanje. V Rakarju, ob okusih nove dolenjske kuhinje in izbrani vinski kapljici, čas prav zares hitro mine, pa čeprav ni nikjer čutiti naglice.

Chef Boštjan Rakar daje tradicionalni dolenjski kuhinji nov, svež obraz. “Dober obrok ni tisti, ki vas nasiti, ampak je kot potovanje, ki vas vrne do virov užitka, ki ste jih morda nekoč že pozabil, ter vas popelje v kraje, kjer še niste bili,” pravi.
Njegove jedi pripovedujejo zgodbe o idiličnem podeželskem okolju, v katerem nastajajo, in o sestavinah, ki jih k njim dnevno dostavljajo okoliški kmetje. Chef se natančno in z veliko domišljije posveča prezentaciji na krožniku ter išče čim bolj uravnotežen okus.
Boštjan je tudi sommelier in skrbi za vinsko ponudbo. V vinski kleti, ki vam jo z veseljem razkaže, se najde več kot 500 izbranih etiket. Kaj je lepšega, kot pomenkovanje ob kozarcu vrhunskega vina, ob katerem radi narežejo še kakšno od lokalnih dobrot.

Kulinarika
Foto: Dean Dubokovič, arhiv Gostilna Rakar

Ko se prepletata moderno in domače

Hrana je odlična. Domača pašteta, na primer. Pa praženi jurčki, kotlet jagenjčka, ravno prav uležana govedina in še kaj.

Pravzaprav so omembe vredne vse jedi na jedilnem listu.

Ponudbo najbolje zaokrožuje degustacijski meni, ob katerem boste spoznali, zakaj se v gostilno Rakar rado vrača toliko zadovoljnih gostov.

Bošjan Rakar
Boštjan Rakar
Foto: Dean Dubokovič, arhiv Gostilna Rakar

Spoznajte chefa

Kuha s srcem in živi za svojo gostilno

Chef Boštjan Rakar si je leta 1998 uresničil svojo veliko željo in postal gostinec. Ta mu poleg družine pomeni največ na svetu.

Za pot v gostinstvo se je odločil v najstniških letih, ko se je v družinski gostilni z veliko zavzetostjo začel učiti veščin v kuhinji in jedilnici.