Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Gostilna Repovž

 

  • MICHELIN GUIDE 2023

Na vasi!

Pristna slovenska podeželska gostilna in ekološka kmetija.

V Šentjanžu, na stičišču Posavja in Dolenjske, živi in ustvarja že šesta generacija družine Repovž.

Družinska hiša sredi vasi je obenem ekološka kmetija, domačija, trgovina in gostišče s prenočišči. Tu lahko doživite košček pristnega slovenskega podeželja in uživate v sodobni slovenski kmečki kuhinji.

Veliko strasti, vztrajnosti, dela in nenehnih sprememb je bilo potrebnih, da so Repovževi danes sinonim za zgledno ekološko kmetovanje, gostilniško tradicijo v pravem pomenu besede in novo slovensko podeželsko kuhinjo. »Za dobre duše in radovedne želodce«, opišejo svoje poslanstvo.

Mama Meta, chefinja z velikim »C« in sin Gregor, ki vodi gostilno ter skrbi za vinsko spremljavo, sta zmagovita kombinacija.

Domače jedi so harmonične in domiselno prezentirane. Tu se je govejo juho, ki je taka, kot mora biti, vendar zaradi avtorskih detajlov, še boljša. Poskusiti velja skutne štruklje ali piščančji paprikaš. Na razmeroma kratkem jedilnem listu pravzaprav ni jedi, ki ne bi šla v slast.

Če se pri Repovžu odločite iti »do konca«, ponujajo kar desethodni meni, v katerem pokažejo, kaj zmorejo in znajo.

Kulinarika
Foto: Dean Dubokovič, arhiv Gostilna Repovž

Surovine, podpisane z imeni in obrazi

Pri Repovžu se ve, kaj se je.

Česar ne pridelajo sami, kupujejo od »svojih« dobaviteljev. Tako se natančno ve, kje so se znesla jajčka, od kod so mesnine, kdo stara sire in kje se vari hišno pivo.

Foto: Arhiv ZTR Temeniške in mirnske doline

Spoznajte chefinjo

Mojstrica pristne domačnosti

Meta Repovž svoje življenje z vso predanostjo posveča kmetiji in družinski gostilni.

Ker ni časa za gostovanja in daljše odsotnosti, občasno v svojo kuhinjo povabijo chefe od drugod. Med drugimi so gostili Dejana Mastnaka, Janeza Bratovža, Uroša Štefelina, Marka Pavčnika in druge.