Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Gostišče Draga

 

Odmik v naravo

Gostišče Draga je odlično izhodišče za odkrivanje lokalnih okusov in osvajanje planinskih vršacev.

Iz Begunj, mimo gradu Kamen, se vije zelena dolina Draga vse do vznožja Karavank. Tam, skrito za nekdaj mogočnim gradom, vas pričakuje prijetno gostišče, urejeno v tradicionalnem slogu, s pestro izbiro slovenskih, pa tudi mednarodnih jedi.

Gostišče Draga vodita Aleš Tavčar in Tina Likozar. Na lastni kmetiji pridelata večino zelenjave, ki jo na lično urejenih krožnikih in vloženo v kozarce ponudita gostom. Tudi ostala živila pridobivata v okolici, zato je velik poudarek ponudbe Gostišča Draga tudi na sezonski ponudbi.

jed v gostišču
Foto: Gostišče Draga arhiv

Dobrote iz soseske in kozarci »za med tednom«

Vsaka jed ima svojega lokalnega dobavitelja, ki je zapisan na jedilnem listu. Radi se pohvalijo z odlično divjačino iz okoliških gozdov, naj bo to jelen v golažu ali divja svinja v paprikašu, ter postrvmi iz bližnjega potoka. Slovijo tako po slovenskem tradicionalnem govejem jeziku kot po ocvrtih žabjih krakih.

Pripravljajo pirine štruklje z domačo skuto pa tudi Daal-Palak, indijsko juho iz leče in špinače na malo svoj način. Postrežejo vam ocvirke na ajdovih krapih, mešano Likozarjevo solato, Tinin ajvar, cesarski praženec z brusnicami in še bi lahko naštevali.

Posebnost gostišča so jedi v kozarcih »za med tednom«: jota, ričet, segedin, bograč, goveji vampi, divjačinski ali goveji golaž … Te lahko odnesete s seboj in vam pridejo prav, ko nimate časa ali pa za rezanje in mešanje niste razpoloženi.

Chef Aleš Tavčar
Foto: Rožle Bregar, Gostišče Draga arhiv

Spoznajte chefa

Svetovljansko na lokalen način

Chef Aleš Tavčar pove, da so njegov navdih slovenske jedi, ki jih pripravlja na moderen in preprost način.

Njegovi najljubši so pirini štruklji in pa lokalna divjačina na različne načine. Prisega na sezonska in lokalna živila, navdih pa črpa iz starih knjig dveh prababic, ki sta bili kuharici. Ena je kuhala v bolnišnici na Jesenicah, druga pa je imela penzion Škrlatica v Kranjski Gori.