Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Gostišče Tulipan

 

Med gredicami tulipanov

Restavracija, kjer je osnovno vodilo domača tradicionalna slovenska kulinarika na sodoben način.

Tulipan, roža z nežnimi cvetovi je simbol ljubezni in strasti, s katerim se poistovetijo tudi v Gostišču Tulipan. Nahajajo se v Lescah, med Bledom in Radovljico. Gostišče sta leta 1971 odprla mama Mici in ata Franc. Po njunih stopinjah so nadaljevali otroci, danes pa družinsko tradicijo nadaljuje vnukinja Mojca s hčerko, ki je že četrta generacija družine Ažman.

V zadnjih letih so gostišče popolnoma prenovili, ohranjajo pa domačnost v kuhinji ter prijaznost in spoštljivost do gostov. Želijo si, da se gost pri njih počuti kot doma ob toplem ognjišču. Njihovo dolgoletno vodilo sta družina in tradicija. Tudi goste vidijo kot del družine.

Foto: arhiv Gostišče Tulipan

Jedi iz kmečke peči in vampi s tartufi

V krušni peči, ki ji po domače rečejo kmečka peč, pečejo pečenice, krvavice, telečje in svinjske krače, domače piščance s kruhovim nadevom in tudi domač kruh. Prav tako, kot ga je nekdaj mama Mici. V njen spomin ponujajo vampe, po katerih je bila znana daleč naokoli. Le, da so jih popestrili s tartufi.

Pripravljajo še domače pehtranove ali skutne štruklje, ajdove krape in v Sloveniji priljubljene jedi na žlico. Vsak mesec svojo ponudbo nadgradijo še z jedjo, sestavino, kmetijo in običajem meseca. Izpostavljajo sezonske jedi, sestavine in stare slovenske običaje ter okoliške kmetije, od koder prihajajo dobrote v kuhinjo Gostišča Tulipan.

Chef Milan Milanović
Foto: arhiv Gostišče Tulipan

Spoznajte chefa

Oboževalec pehtrana

Chef Milan Milanović prihaja iz Srbije, zadnjih nekaj let pa živi na sončni strani Alp in se navdušuje nad pehtranom ter drugimi tradicionalnimi slovenskimi sestavinami.

Po dolgoletnih izkušnjah v Srbiji in različnih izobraževalnih delavnicah se je preselil v Slovenijo. Prvo delovno mesto pri nas je dobil v Begunjah, v domu narodnozabavne glasbe, Gostilni Avsenik, zatem pa je prišel v Lesce. Prizna, da je slovenska kulinarika precej drugačna od srbske, v Gostišču Tulipan pa ohranja tradicionalne slovenske jedi z malce bolj sodobnim pristopom in pripravo.

Slovenia Green Cuisine: Gostišče Tulipan