Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Gredič

 

  • MICHELIN GUIDE 2023

Vznemirljivo kulinarično popotovanje po kraljevskih Brdih

Gredič vzame sapo. Z markantnostjo, razgledom, ki se razprostira čez slikovite vinograde in ponudbo, v kateri nežni mediteranski vplivi srečajo močne kontinentalne okuse.

Navzven se romantični dvorec iz 17. stoletja za pozornost popolnoma enakovredno kosa s čudovito briško naravo. Znotraj pa grajsko poslopje razkriva elitni butični hotel z vrhunsko restavracijo ter izjemno moderno in bogato založeno vinoteko.

Njegova razgibana arhitektura nudi številne kotičke za zasebne trenutke ali druženje – v sedmih sobah, restavraciji, galeriji, vinoteki, na terasi ali ob bazenu. Sodoben interier pa je zavetje in navdih raznolikim dogodkom, od poslovnih srečanj in porok do gurmanskih obedov.

V grajski restavraciji kraljuje chef Mitja Humar. Odlično kombinira mediteranske in kontinentalne okuse, ki jih izvablja iz sezonskih sestavin, najraje lokalnih briških. Tisto posebno noto pa jim doda s svežimi zelišči z Gredičevega dišečega zeliščnega vrta.

Na ljubitelje žlahtne kapljice bo zagotovo velik vtis naredila vinoteka z več kot 400 vinskimi etiketami. Med njimi so vina najpomembnejših in najbolj unikatnih vinarjev regije, zato je možnosti za degustacijo vznemirljivih vin skorajda neskončno.

Posebno doživetje, ki ga nikakor ne smete izpustiti, je tudi sprehod skozi Tempelj penin.

Ta izjemni tempelj je poklon široki paleti kakovostnih penečih vin in številnim vrhunskim vinarjem te unikatne vinske regije, kjer obiskovalci lahko uživajo pri okušanju širokega izbora priznanih lokalnih in evropskih penin ter raznovrstnih vin iz svetovno znanih kleti v Šampanji.

ribja jed
Foto: Matic Grmek, arhiv Gredič

Hranljivi lokalni produkti, ki jih navdihuje briška narava

Chef Mitja je zavezan vrhunski kulinariki, ki diši po lokalnem. Njegovi krožniki odsevajo vrednote, kot so spoštovanje lokalnih korenin, običajev in tradicije.

Izbirate lahko med večhodnimi meniji, ki vas popeljejo od gozda do briških vinogradov, nekje vmes pa se potopijo celo do morskih globin. Eksplozija okusov in občutij. V osvežujoči trlji z brokolijevo kremo, rdečim zeljem, mlado peso in olivno kremo. Ali nežnem račjem bedru z grahovo kremo in vloženimi češnjami. Ali nečim tretjim, kar je pač tega dne chefov navdih. Izbira je v vsakem primeru prava.

Chef Mitja Humar
Foto: Matic Grmek, arhiv Gredič

Spoznajte chefa

Kulinarični navdih najde tudi v razgledu iz Brd.

Študij gradbeništva je zamenjal za kuhalnico.

Pri delu ga najbolj motivira iskanje novih kombinacij okusov in sestavin, ki odsevajo vrednote in tradicijo briške regije.

Osredotoča se na okuse narave, ki jih najde vse do koder seže razgled iz Brd – na eni strani do morja, na drugi do alpskih vrhov. Je tudi oljkar in sadjar, zato te sestavine rad vključuje v svoje ustvarjanje.

Preberite več